Compromís i el PSPV expulsaran els regidors que reben el suport de la dreta per a arribar a l'Alcaldia

Ambdós partits demanen als seus col·lectius locals que reproduïsquen governs 'botànics'
13 juny 2019 19:38h
La subcomissió bilateral del PSPV i Compromís dona resposta als fets ocorreguts a Oliva –on les relacions entre valencianistes i socialistes són tenses– i a Sueca –on el candidat socialista ha signat un acord de govern amb el PPCV i Ciutadans–. / COMPROMÍS PER SUECA

VALÈNCIA La subcomissió bilateral entre el PSPV-PSOE i Compromís sobre els pactes locals, reunida aquest dijous a la vesprada a València, ha acordat instar tots els representants dels dos partits a reproduir governs com el del pacte del Botànic als seus municipis. Així ho ha fet saber en un comunicat conjunt difós als mitjans. 

D'aquesta manera, en el cas que en algun municipi la candidatura socialista o de Compromís reba l'Alcaldia gràcies a la dreta per acció –amb un pacte signat– o per omissió –amb els seus vots–, ambdues formacions polítiques es comprometen a iniciar expedients sancionadors d'expulsió als regidors que hagen participat en aquesta acció.

També s'iniciaran expedients sancionadors d'expulsió contra els regidors que, amb el seu vot favorable a formacions de la dreta, propicien alcaldies d'eixe signe, impedint un executiu del PSPV-PSOE o de Compromís.

D'aquesta manera, es dona resposta als fets ocorreguts a Oliva –on les relacions entre valencianistes i socialistes són tenses– i a Sueca –on el candidat socialista ha signat un acord de govern amb el PP i Ciutadans–.

next