Compromís farà una campanya "pedagògica" per a reeditar el govern de la Nau a València

La coalició veu "legítim" aspirar a ser la força més votada en les municipals després d'obtindre uns "resultats històrics" en les eleccions del 28 d'abril
7 maig 2019 14:00h
Ribó aposta per fer una campanya en "positiu" i confia que la virtut de la coalició és que és un partit "que es mimetitza" molt bé amb la població. / DIARI LA VEU

VALÈNCIA. Compromís ix a les eleccions municipals del proper 26 de maig amb un objectiu clar: reeditar el govern de la Nau. Ara bé, aquests comicis estan precedits per un factor fonamental que fa que la coalició es plantege altres reptes que van més enllà de repetir l'entesa entre la formació liderada per Joan Ribó, els socialistes encapçalats per Sandra Gómez i Unides Podem-Esquerra Unida amb Maria Oliver com a cap de llista.

Tot i això, "Compromís està molt mimetitzat al territori" i, per tant, "és legítim que aspirem a millorar els resultat" de l'any 2015, quan la coalició va ser la segona força, amb només un regidor menys que el PP de Rita Barberá. Quatre anys després, l'escenari és un altre després que a l'Ajuntament de València es produïra un canvi de govern amb l'acord de la Nau. 

La feina feta durant aquesta legislatura és la targeta de presentació de la coalició per a reeditar l'entesa de govern, però també Compromís ha obtingut uns "resultats històrics" a la ciutat en les eleccions autonòmiques del 28 d'abril. "Mai havíem guanyat", ha recordat Joan Ribó durant la presentació, aquest dimarts, 7 de maig, de la campanya de Compromís per als comicis municipals del proper 26 de maig. Davant això, "estem convençuts que els nostres resultats seran molt millors dels que es van donar a les autonòmiques i en les generals", ha reblat el candidat de Compromís a l'Alcaldia de València. 

Compromís farà una campanya "pedagògica" per a reeditar el govern de la Nau, ha explicat Ribó durant la presentació del programa de la coalició al Parc Central de València. "No tenim gens de ganes de barallar-nos amb ningú i, per descomptat, encara menys amb els nostres companys del govern de la Nau", ha explicat l'alcaldable de Compromís.

L'estratègia passa per "discutir i proposar" a la ciutadania "perquè s'assabente de les seues propostes i de les nostres", però sempre evitant la confrontació, ha explicat Ribó.

Per això, la coalició ha plantejat una campanya "en positiu, amb propostes, activa i participativa", treballant als barris i amb tres actes centrals de campanya: a la creu de Canyamelar, al Parc Central i a la plaça de l'Ajuntament per a tancar la carrera cap a la reedició del govern municipal.

Ribó s'ha mostrat confiat en el fet que el treball amb "la gent del carrer", de manera "conjunta", servirà per a repetir al capdavant del consistori. Per a explicar les mesures, la coalició farà ús de la "pedagogia" perquè "sabem que de vegades canviar una parada d'un autobús pot perjudicar algú perquè el fa caminar un poc més, per això li hem d'explicar per què és millor que la posició anterior", ha exemplificat l'actual alcalde de València.

next