Compromís demana explicacions a la delegació del govern espanyol per l'informe judicial que desautoritza la policia del CIE

Es tracta d'una interlocutòria que recrimina la Policia Nacional del CIE de Sapadors per haver ocultat informació al jutge i imposa al director del CIE 16 mesures per a protegir la salut dels interns
28 setembre 2019 16:50h
La plataforma CIEs No va destapar el cas del suïcidi. / CIEs NO

VALÈNCIA. La diputada de Compromís i portaveu de Drets Humans a les Corts, Cristina Rodríguez, s'ha referit aquest dissabte a la interlocutòria en què el jutge de vigilància del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Sapadors, a València, desautoritza la policia després del suïcidi de Marouane Abouobaida, un jove de 23 anys, en un cel·la d'aïllament el passat 15 de juny.  

La interlocutòria, que ha sigut avançada pel diario.es, imposa al director del CIE, Carlos Llorca Ponce, 16 mesures per a preservar la salut dels interns i recrimina a la policia del centre que haja ocultat informació sobre el cas. 

Per a Rodríguez, "la interlocutòria del jutge és duríssima contra l'actuació de la policia i la conseqüència de la mateixa hauria de ser prendre la decisió política immediata, per part del govern central, del tancament del CIE de Sapadors de València".

La diputada de Compromís ha tornat a recordar que "les Corts Valencianes van aprovar una proposició no de llei el 2015 que exigia al govern central el tancament dels CIE, una petició del parlament valencià a la qual s'ha fet cas omís".

"Esperem la compareixença del delegat del govern a les Corts que demanàrem el passat mes de juliol perquè es responsabilitze de la greu situació del centre i, a més, sol·licitarem la visita al CIE de Sapadors per a conéixer de primera mà la situació de les persones allà retingudes i que es complisquen les mesures imposades pel jutge", ha conclòs Rodríguez. 

next