Compromís critica el "nul interés" de Casado per a prendre mesures contra Pedro Agramunt

L'expresident del Consell d'Europa, del PP, va ser acusat per la institució d'acceptar suborns del règim de l'Azerbaidjan
16 març 2019 11:26h
El portaveu de Compromís al Senat ha lamentat la nefasta imatge davant de les institucions europees que, segons ell, projecta el Senat del PP. / COMPROMÍS

VALÈNCIA. El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha denunciat el nul interés de Pablo Casado per acomplir a la resolució emesa per l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa d'investigar les activitats presumptament corruptes del representant del PP i expresident d'aquest òrgan Pedro Agramunt i que reclamava "prestar la màxima atenció i adoptar mesures per a investigar i aclarir les acusacions que recauen sobre ell". Amb la mesura es buscava prendre decisions exemplaritzants perquè les institucions tornen a gaudir de la credibilitat i serietat de la qual es van veure privades, a conseqüència dels nombrosos casos de corrupció que les han castigat.

El detonant de l'expulsió d'Agramunt va ser l'acusació per greus casos de corrupció internacional per l'Equip Independent d'Investigació sobre la Corrupció de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa (PACE) que, en un demolidor informe, l'acusava de deixar-se subornar pel règim de l'Azerbaidjan per a utilitzar les polítiques d'aquest estat totalitari davant la comunitat internacional.

"Però han transcorregut els mesos i, tot i que així ho va requerir la Mesa de les Corts i també ho reclamàvem a l'agost des de Compromís, res s'ha fet per censurar la vergonyosa actuació d'aquest parlamentari del PP, que ràpidament es va alinear amb el PP de Pablo Casado per a poder seguir sota l'empara d'aquesta formació trufada de corrupció, quan el més raonable i ètic hauria estat cessar-lo immediatament de les seues funcions", ha recordat.

El portaveu de Compromís al Senat ha lamentat la nefasta imatge davant de les institucions europees que, segons ell, projecta el Senat del PP, de Pablo Casado i d'Isabel Bonig, "en una cambra que volen controlar com siga, de manera que han arribat a ordenar a Vox que no es presente a les eleccions si cal, o han emprat casos de clara corrupció que van dur el Consell d'Europa a retirar la seua confiança en el parlamentari valencià. Però de nou callen i s'ho empassen, per informació segurament inconfessable", ha afegit.

Una sèrie d'informes independents van revelar una trama de corrupció on es barrejaven suborns amb caviar, pagaments en bitllets de 500 euros i favors amb prostitutes, on eixia implicat Agramunt, que mai va reconéixer res ni demanar disculpes.

Paral·lelament els populars han creat "de forma cínica i manipuladora una comissió al Senat per investigar la suposada corrupció dels partits polítics o intents de voler investigar el màster del president senzillament per desgastar-lo mentre tiren terra al damunt dels títols de Casado o sobre els episodis del caviar d'Agramunt. Sens dubte, l'actual PP és l'hereu de la corrupció", ha conclòs.

next