La comissió de seguiment del Rialto es reunirà aquest dilluns després que Compromís no acudira divendres

La socialista Sandra Gómez nega que hi haja una "crisi" de govern i Ribó troba que sí que hi ha "divergències polítiques" entre Compromís i el PSPV sobre la DIA per a l'ampliació del port de València però que "la resta són nimietats"
14 desembre 2019 13:57h
La vicealcaldessa socialista, Sandra Gómez, ha detallat en atenció als mitjans aquest dissabte que els negociadors de tots dos partits han acordat reunir-se aquest dilluns per a dur a terme aquesta comissió, que va convocar el PSPV a partir de la polèmica sobre l'elecció de l'alcalde pedani de Benimàmet. Imatge d'arxiu. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA (EP). La comissió de seguiment de l'Acord del Rialto –que sustenta el govern de Compromís i el PSPV a l'Ajuntament de València– es reunirà aquest dilluns després que Compromís no acudira aquest divendres a la cita que li van plantejar els socialistes. L'alcalde, Joan Ribó, ha indicat que els negociadors de la coalició no van acudir perquè la cita coincidia amb la Comissió de Pressuposts de les Corts.

La vicealcaldessa socialista, Sandra Gómez, ha detallat en atenció als mitjans aquest dissabte que els negociadors de tots dos partits han acordat reunir-se aquest dilluns per a dur a terme aquesta comissió, que va convocar el PSPV a partir de la polèmica sobre l'elecció de l'alcalde pedani de Benimàmet.

Gómez ha demanat a Compromís que "torne al camí del diàleg, del consens, de la trobada i de l'arribada a acords". "El que volem és que el govern funcione, que és el que demana la gent, que ha votat majoritàriament als partits progressistes. Tenim eixa responsabilitat, i posarem tot de la nostra part perquè el govern funcione i caminem cap a trobar solucions als problemes que poden sorgir en qualsevol govern de coalició i que són normals", ha agregat.

Així, la vicealcaldessa ha negat que hi haja una "crisi de govern", però ha incidit que els socialistes volen que "les coses s'acorden". "Estem en un govern de coalició, i això suposa que hem de trobar solucions, i sobretot, punts de trobada i d'acord entre els dos partits", ha manifestat.

En la mateixa línia, l'alcalde, Joan Ribó, també ha negat que hi haja un "conflicte" entre els socis, encara que sí que ha apuntat que hi ha una "divergència política" pel que fa a la necessitat de demanar una nova Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) per a l'ampliació nord del Port de València.

"Nosaltres pensem que hi ha una modificació substancial, motiu pel qual demanem una nova DIA, cosa que el PSPV no considera. És una diferència a nivell mediambiental que ens sembla important", ha assenyalat Ribó, qui ha insistit que es busca "fer les coses bé". "Eixa és la posició en què no coincidim amb el PSPV; la resta són nimietats", ha manifestat.

next