La Comissió Europea manifesta "respecte total" a la sentència del Suprem

L'executiu europeu insisteix que la situació política a Catalunya "és i continua sent un tema intern d'Espanya que s'ha de resoldre en el marc constitucional"
14 octubre 2019 13:01h
La portaveu de la Comissió Europea, Mina Andreeva, ha assegurat que des de la institució no els correspon "posicionar-se". / BLANCA BLAY

VALÈNCIA. La Comissió Europea ha afirmat que respecta totalment la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes per l'1-O. "La Comissió Europea no comenta les decisions dels tribunals, la nostra posició és coneguda, és i continua sent un tema intern d'Espanya que s'ha de resoldre en el marc constitucional", ha apuntat la portaveu de l'executiu europeu, Mina Andreeva, durant la roda de premsa diària de la Comissió. 

Sobre les protestes previstes com a reacció a la sentència, Andreeva ha assegurat que el "dret a manifestar-se pacíficament" es garanteix "arreu d'Europa". 

Per a la Comissió Europea, la sentència del Tribunal Suprem i la situació política a Catalunya "és i segueix sent un tema intern d'Espanya" que s'ha de resoldre "en el marc constitucional". 

"No ens correspon posicionar-nos sobre aquests temes", ha conclòs la portaveu de l'executiu europeu. En la mateixa línia, l'eurocomissària de Comerç, Cecilia Malmstrom, ha afirmat que la Comissió no té "cap opinió" sobre la sentència del Tribunal Suprem.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next