La Comissió Europea inclou la taca negra dels cítrics com a plaga de quarantena prioritària

La plaga està recollida en la llista provisional de juliol i s'espera que passe a ser definitiva al setembre per a determinar els recursos europeus destinats a la prevenció 
29 juliol 2019 17:28h
Els productors exigeixen més control en les duanes per a evitar l'entrada de malalties en els cítrics. / AVA-ASAJA

ALACANT. La Direcció General de Salut i Seguretat Alimentària de la Comissió Europea ha inclòs la taca negra dels cítrics com a plaga de quarantena prioritària en funció de la severitat del seu impacte econòmic, social i mediambiental. 

Segons han informat fonts de les organitzacions agràries alacantines a Europa Press, aquesta mesura portava temps reclamant-se per part del sector en interceptar-se nombroses partides d'exportacions de Sud-àfrica amb aquesta malaltia. 

De fet, els representants d'ASAJA, COAG, UPA, CGC, AILIMPO, FEPEX i les Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya van adreçar un escrit al comissari europeu de salut, Vytenis Andriukaitis, sol·licitant que s'incloguera la taca negra dins de la llista de plagues prioritàries de la Unió Europea. 

Finalment, ha inclòs la plaga en la llista provisional de juliol, que s'espera que passe a ser definitiva al setembre. Aquesta mesura suposa un primer pas per a poder determinar l'assignació de recursos destinats a la prevenció fitosanitària. Els productors també exigeixen més control en les duanes per a evitar l'entrada de malalties.

next