El comissari d'Agricultura només es reunirà amb càrrecs del PP i d'Intercitrus en la seua visita a València

La consellera Elena Cebrián expressa el seu malestar per no haver sigut convidada a uns actes on tampoc està previst que acudisca la Unió de Llauradors
3 maig 2019 12:49h
Protesta d'agricultors a València aquest febrer contra la importació de taronges. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La consellera d'Agricultura, Elena Cebrián, ha expressat el seu malestar per no haver rebut cap comunicació ni haver sigut convidada la Generalitat als actes previstos amb motiu de la visita a València del comissari europeu d'Agricultura, Phil Hogan, segons han informat fonts d'aquest departament.

Està previst que el comissari mantinga un esmorzar privat amb la interprofessional Intercitrus, presidida per Manuel Arrufat, del Comité de Gestió de Cítrics. Després, visitarà un camp de tarongers a Benaguasil (el Camp de Túria).

En aquests actes estarà acompanyat pel portaveu del PP i vicepresident primer del grup popular al Parlament Europeu, Esteban González Pons; l'eurodiputada Esther Herranz; la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, i la candidata del PP a l'Alcaldia de València, María José Català, segons han explicat fonts populars i d'Intercitrus.

En una entrevista amb l'Agència EFE, el comissari europeu d'Agricultura i Desenvolupament, Phil Hogan, va mostrar aquest dijous la seua "preocupació" per la crisi de preus dels cítrics i va dir que en la seua visita a València demanarà al sector que remeta a Brussel·les "proves" de l'impacte dels acords comercials amb tercers països.

Com a membres d'Intercitrus, el vicepresident de l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja), Celestino Recatalá, i el secretari general, Juan Salvador Torres, participaran en l'esmorzar. Per contra, la Unió de Llauradors no ha sigut convidada.

next