Diari La Veu del País Valencià
Colomer descarta la implantació de la taxa turística: No està en l’agenda de futur

VALÈNCIA. El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assegurat aquest dimarts que la implantació de la taxa turística “no està en l’agenda de futur” ni resulta “clau” per a la planificació del sector, ja que “no existeix una relació de causa-efecte que faça prosperar turísticament aquelles destinacions que l’apliquen”.

Colomer ha realitzat aquestes declaracions després de reunir-se amb la junta directiva de la Confederació d’Empresaris Turístics CET-CV, presidida per Luis Martí, per a analitzar la situació del sector hoteler i les perspectives de futur.

El responsable de Turisme ha posat en dubte que una mesura com aquesta siga la més adequada “en període d’incerteses” i “en ple Brèxit”, amb els mercats emissors “molt sensibles als preus”.

Per a Colomer, la taxa turística “no qualifica” i “no hi ha una relació causa-efecte que faça prosperar turísticament” les destinacions que la cobren. De fet, s’ha remés a estudis que conclouen que hi ha destinacions que apliquen l’impost però que continuen mostrant falta de transformació digital, de competitivitat o de qualificació de productes.

Fugir de la “zona mental de confort”

Per al secretari autonòmic, els reptes de futur en el sector exigeixen “no situar-se mai en la vida en la zona mental de confort”. “El món és molt competitiu i les destinacions turístiques rivals són fortes”, ha advertit, al mateix temps que ha reivindicat fiar el futur del sector a la “bandera de la qualitat”.

En aquest punt ha avisat que “si ens quedem amb la foto fixa, la temporada que ve estarem morts”, per la qual cosa ha defensat que cal “millorar i qualificar el bagatge cultural, patrimonial i gastronòmic que tenim”.

Així, si bé ha reconegut “els bons resultats d’aquest estiu”, ha alertat que mercats rivals com Egipte, Turquia o Tunísia han tornat a competir i “seran forts”.

Colomer ha assenyalat que s’ha de triar entre “fer el mateix de sempre o canviar” i millorar “el que sap fer bé” pel que fa a atributs culturals, patrimonials o gastronòmics, “que funcionen bé però que cal millorar en aspectes com ara el capital humà, la innovació, el màrqueting en línia i la lluita contra l’intrusisme”.

Gestionar la saturació

Sobre els problemes de seguretat ciutadana que pot ocasionar el turisme, Colomer ha assenyalat que el repte de les destinacions madures és gestionar la saturació, i per això s’ha de vertebrar l’oferta i “obrir l’angular” més enllà del centre de les ciutats.

En opinió del president de la CET-CV, cal vigilar que no es descontrole la situació i que “ocórrega a València com a Barcelona”, i ha precisat que entorn de l’allotjament il·legal és on es produeix el major focus d'”incomoditats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa