Els col·lectius feministes exigeixen "igualtat de drets i de tracte": "Estem en una situació d'emergència"

La concentració 'Emergència feminista' s'ha celebrat al llarg d'aquest divendres en més de 200 ciutats i pobles 
20 setembre 2019 20:51h
Desenes de manifestacions han recorregut pobles i ciutats valencians. En la imatge, foto de la capçalera de la manifestació de València. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. Un total de 32 associacions, federacions i entitats de dones s'han concentrat aquest divendres davant l'Ajuntament de València sota el lema 'Emergència feminista' per a denunciar el compliment de "les amenaces polítiques contra les dones que fa Vox des que es va presentar a les eleccions" i exigir "igualtat de drets i de tracte" per als col·lectius feministes.

Així s'han manifestat les organitzacions en un comunicat, en el qual han assegurat que no acceptaran "mai com a moneda política la mentida, l'atac o l'insult sobre els col·lectius de dones", i han afegit: "Negar la violència cap a les dones, recollida des del 2004 en una llei model, és negar els més de mil assassinats de dones, la meitat d'elles a mans de les seues parelles o exparelles".

La concentració 'Emergència feminista' s'ha celebrat al llarg d'aquest divendres en més de 200 ciutats i pobles. A València, ha culminat amb 'la Nit Violeta'. La marxa ha començat a les 20.00h a la plaça de la Mare de Déu, amb la cançó 'La Puerta Violeta' de la cantant Rozalén de fons, i ha finalitzat a la plaça de l'Ajuntament.

"Continuarem mostrant totes i cadascuna de les discriminacions que patim les dones, com són la bretxa salarial, l'absència de poder real, els ventres de lloguer, la violència a la infància, la prostitució i l'inacabable maltractament físic i psicològic", defensen en el manifest.

Així mateix, les associacions feministes han destacat que "a penes denuncien el 20% de les dones que suporten el terrorisme de gènere", i que al voltant de 160.000 dones van interposar denúncia per violència de gènere el 2018: "Tan sols l'any passat, es va interposar una denúncia cada hora per violència sexual", han agregat.

"El peatge que actualment representen polítics de la dreta disposats a pagar per a tindre socis misògins, negacionistes del principal i universal terrorisme dels nostres dies, està tenint un cost insuportable per a la vida de les dones, sobretot a Espanya", han asseverat.

"Estem en una situació d'emergència"

L'organitzadora de la concentració, Herminia Royo, preguntada pel significat del lema, ha assegurat: "Estem en una situació d'emergència, el mes de juliol i agost hem tingut assassinats, violacions, agressions sexuals, i no ens queda més remei que eixir al carrer per a exigir que això ha de parar".

Respecte a les polítiques de Vox, Royo ha destacat que "tot suma" i que amb la irrupció d'aquest partit "la violència s'ha beneficiat". "Estem pendents que es modifique la llei integral i que es reconeguen tots els assassinats masclistes com a violència de gènere", ha conclòs.

next