Un col·laborador de Blasco demana que es respecten els acords amb la Fiscalia i que es cancel·le el judici

Marc Llinares vol que se suspenga la vista pel cas Cooperació per a "evitar un circ"
20 maig 2019 13:27h
La Fiscalia va presentar dilluns passat pactes i preacords de conformitat amb 16 acusats en el judici contra Rafael Blasco. / EFE

VALÈNCIA. José Calatayud, advocat que defensa Marc Llinares –un dels principals acusats en el judici per les presumptes irregularitats en subvencions a ONG i en el projecte del fallit hospital a Haití–, ha plantejat en la sessió d'aquest dilluns que l'acusació particular –l'Advocacia de la Generalitat– i la popular –la Coordinadora Valenciana d'ONGD– accepten els pactes de conformitat assolits entre la Fiscalia Anticorrupció i la majoria dels acusats, i que es cancel·le la vista per a "evitar un circ".

El lletrat de l'excap d'àrea de l'extinta Conselleria de Solidaritat dirigida per Rafael Blasco ha anunciat a l'inici de la seua intervenció en aquesta sessió de qüestions prèvies que seria "innovador" i ha sol·licitat que se suspenga el judici o que, en tot cas, només se celebre amb aquells processats que no tinguen acords amb el fiscal, en haver acceptat ja els fets els signants dels pactes.

El fiscal anticorrupció Jesús Carrasco va presentar dilluns passat en la segona sessió de qüestions prèvies pactes de conformitat o preacords encara per concretar amb un total de 16 acusats dels 24 que seuen en la banqueta. Entre ells, va assenyalar que podrien presentar pròximament un acord amb els tres principals acusats: l'exconseller de Solidaritat i exportaveu del PPCV a les Corts, Rafael Blasco; l'empresari Augusto César Tauroni, i Marc Llinares, entre d'altres.

La defensa de Llinares ha presentat un poder atorgat a la Generalitat perquè aquesta puga disposar d'un immoble situat a Dénia, valorat en 395.000 euros segons l'última taxació efectuada –encara que ha precisat que es va fer sense comptar la totalitat dels metres, per la qual cosa el seu valor seria superior– i una "dació" de "totes les quantitats que ha pagat" Llinares. Això és, tots els salaris embargats des de febrer del 2012, vora 78.000 euros, així com 37.000 euros consignats al juliol del 2018 que "provenien d'uns diners que tenia a Miami" i d'unes costes a les quals ha renunciat l'advocat.

Així mateix, l'advocat ha exposat els termes en els quals es fixa la "conformitat absoluta" aconseguida amb el fiscal Jesús Carrasco: Llinares accepta dos anys de presó pel delicte de malversació en concurs amb prevaricació i falsedat; sis mesos de presó i 450 euros de multa per associació il·lícita, i nou mesos de presó i multa de 10.000 euros per suborn.

next