Diari La Veu del País Valencià
Climent demana a l’empresariat que feminitze l’economia per a posar fi a la discriminació de les dones

VALÈNCIA. El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, repeteix en el càrrec amb intenció de “treballar braç a braç” amb l’empresariat durant aquesta legislatura. Per això, demana a la Confederació d’Empresaris de la Comunitat Valenciana (CEV) i als sindicats col·laborar per a generar “aportacions” que permeten “dignificar el treball”, sempre des del “màxim diàleg”.

En una entrevista a Europa Press, Climent manifesta que és “evident que el món empresarial ha d’abordar primer la realitat de feminitzar molt més l’economia”, ja que “quan mirem on hi ha més discriminació, sempre trobem les dones”. Les ‘kellys’ o les ‘aparadores’ són exemples de sectors en què ha demanat a les empreses que “vagen revertint” aquesta situació, amb el suport de la Conselleria.

A més, demana a l’empresariat que treballe per a “dignificar els sous”. Per al conseller, cal tindre en compte “el capital humà”. Al seu entendre, “les persones són les úniques que poden guanyar productivitat i, si aquest territori vol guanyar productivitat, ho haurà de fer des del coneixement i el talent de les persones i no des dels recursos naturals, que moltes vegades han sigut exhaurits i s’han obtingut beneficis sense tindre en compte que les persones són fonamentals per a portar avant qualsevol projecte d’empresa”.

Un repte “utòpic”

A més, en l’àmbit de la “feminització” de l’economia, s’ha referit també a aquelles persones, generalment dones, que cuiden de la gent gran i els més xicotets, “persones que no tenen un treball remunerat però que estan en la llar i que fan factible que altres persones sostinguen aquest sistema”.

Per a Climent, “el repte utòpic en aquests moments més important” és “generar d’una vegada per sempre una societat inclusiva íntegrament”, de manera que ha apostat per “treballar” perquè eixes persones “també han de tindre una remuneració”.

“Igual que tenim la renda d’inclusió valenciana, que anirà complementant sous de persones que pràcticament no poden acabar el mes, haurem de fer un passet més en el futur de veure com incorporem tota aquesta gent que realment està sostenint la nostra societat”, ha aventurat.

D’aquesta manera, “tindríem una mesura més objectiva del benestar de la gent”, assegura. “Per a mi –diu Climent–, el PIB no mesura el benestar de la gent, el PIB mesura números però no la inclusivitat i el benestar de moltíssima gent que pot treballar”.

La base del plantejament de Climent és “l’econovida’, “una economia amb rostre d’ésser humà, amb ànima”. “Per a mi l’economia en el marc neoliberal són números i només es parla de rendibilitat dinerària. No entenc l’economia com això exclusivament, jo vull que la gent que viu en el nostre territori i bàsicament el món empresarial guanye diners i que l’empresariat remunere bé i, si guanya diners, remunerarà bé”, ha argumentat.

“També vull que l’empresariat siga solidari i tinga en compte que, si guanya diners, és perquè hi ha gent que ho fa factible. I al mateix temps ha de ser ètic i mirar el medi ambient i no pot guanyar diners desfent el territori. Tot no val”, ha sentenciat.

Comparteix

Icona de pantalla completa