Ciutadans retira la proposta de reforma de l'Estatut per a eliminar els aforaments el mateix dia que la presenta

La formació de Toni Canto va cometre el mateix error que en la passada legislatura, ja que no comptava amb els requisits necessaris per a tramitar la iniciativa
4 octubre 2019 16:45h
Ciutadans necessitava un terç del parlament per a tramitar la iniciativa. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Ciutadans va retirar en el mateix dia la iniciativa parlamentària presentada a les Corts aquest dijous per a debatre una reforma de l'Estatut que comportaria l'eliminació dels aforaments per als diputats, els consellers i el president.

Tal com ha avançat Las Provincias, Ciutadans ha justificat la retirada –que es va realitzar abans de les 14.00 hores– per un "error". L'error és que el reglament de les Corts indica que les iniciatives per a reformar l'Estatut han de comptar amb el suport d'una tercera part dels membres de les Corts o vindre d'almenys dos grups parlamentaris.

Es dona la circumstància que la formació de Toni Cantó –que aquell moment tenia com a portaveu parlamentària Mari Carmen Sánchez– va cometre el mateix error en la passada legislatura quan va presentar una iniciativa per a modificar l'Estatut en relació a les circumscripcions electorals. 

next