Ciutadans recorrerà davant els tribunals la pujada d'imposts i taxes impulsada per l'Ajuntament de València

El partit taronja considera que l'ordenança del consistori vulnera la llei de procediment administratiu comú de les entitats locals
26 setembre 2019 12:38h
Ciutadans considera absurd aprovar la pujada d'imposts. / EFE

VALÈNCIA. El grup Ciutadans a l'Ajuntament de València recorrerà davant el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) les ordenances que estableixen la pujada d'imposts i taxes municipals per considerar que vulneren la llei de procediment administratiu comú de les entitats locals.

Així ho ha anunciat abans del ple que aprovarà les ordenances el portaveu de la formació, Fernando Giner, qui ha retret que s'aprovarà una pujada de l'IBI que el mateix govern local reconeix que està "pendent dels nous Pressuposts Generals de l'Estat que es puga aplicar", per la qual cosa veu "absurd" aprovar eixa pujada.

"Si es prorrogaren els pressuposts no es podria aplicar ni la bonificació per família nombrosa ni la pujada de l'IBI", ha afegit el portaveu de Ciutadans.

Ha explicat que el "tasazo de Ribó" vulnera la llei de procediment administratiu comú de les administracions públiques i la llei 9/2003, de 2 d'abril, de la Generalitat, per a la Igualtat entre Dones i Homes, ja que manca d'informes d'impacte de gènere.

A més, ha recordat que Ciutadans ha posat en coneixement de la Fiscalia l'incompliment de la normativa que obliga a analitzar les aigües en Pinedo, la qual cosa incompleix el Reial decret 1341/2001 que regula la qualitat de les aigües de bany.

L'objectiu d'aquesta normativa és establir les mesures sanitàries i de control necessàries per a preservar la salut dels banyistes, així com conservar la qualitat del medi ambient com a complement de la Directiva 2000/60/CE del Parlament Europeu.

"Compromís no es pren seriosament el medi ambient. Hui mateix, estan darrere d'una modificació de crèdit d'un milió d'euros per al clavegueram. La seua planificació és nul·la i això afecta molt al bon estat de la xarxa de sanejament i, en general, a tots els serveis que reben els valencians", ha conclòs.

next