Ciutadans presentarà una esmena a la totalitat als nous pressuposts perquè "seran irreals" i amb "retallades"

Toni Cantó diu que els ajusts del "tripartit valencià" recauran "en els drets socials" i no "en el nombre de conselleries, en les organitzacions pancatalanistes, en els col·locats o en els alts càrrecs"
28 octubre 2019 13:33h
El president Puig va anunciar la setmana passada a les Corts que abans del 31 d'octubre presentaran un projecte de comptes per al pròxim exercici que "garantirà els drets dels valencians". En la imatge, el socialista Manolo Mata i el portaveu de Ciutadans, Toni Cantó. / MANUEL BRUQUE, EFE

VALÈNCIA (EP). El portaveu de Ciutadans a les Corts, Toni Cantó, ha avançat que el seu grup presentarà una esmena a la totalitat als Pressuposts de la Generalitat per al 2020 perquè "seran irreals" i es traduiran en "retallades en serveis socials i en engany als valencians".

"He escoltat [el conseller] Vicent Soler dient que presentaran uns pressuposts poc expansius, i, quan sent el govern dir pressuposts poc expansius, ja sé que estan parlant de tisorades, de retallades", ha dit en declaracions als mitjans en el parlament valencià.

Per a Cantó, la "part bona" que es presenten uns comptes és que "per fi" podran conéixer "on estan les retallades", ja que fins ara només s'han assabentat "del 10% del total de retallades que sembla que se'ls demanaven".

No obstant això, ha augurat que "tornaran a ser uns pressuposts ficció" i que eixes retallades recauran "en drets socials i no en el nombre de conselleries, en les organitzacions pancatalanistes, en els col·locats o en els alts càrrecs" perquè, "per desgràcia, ells tenen altres prioritats a l'hora de retallar".

Cantó ha conclòs: "Espere uns pressuposts ficció de nou, que no s'adeqüen a les xifres reals, i un exercici per part del tripartit valencià de perpetrar un engany als valencians perquè després ni s'executen ni es compleixen".

next