Ciutadans demana la reprovació de Morera per una baralla en Twitter amb Cantó

El president de les Corts nega que haja imputat "un delicte d'odi" al diputat i demana que la resolució es tramite de manera urgent per a poder defendre's "d'unes acusacions falses"
1 febrer 2019 15:01h
Morera nega que "en cap moment" haja fet "declaracions contra els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat ni contra la judicatura". / CORTS VALENCIANES

VALÈNCIA. El grup parlamentari Ciutadans a les Corts ha registrat una proposició no de llei en la qual demana la reprovació del president de la cambra, Enric Morera, de Compromís, per "vulnerar el dret a la llibertat d'expressió de qui pensa diferent al Consell". En concret, li retrau el seu "suport públic" als polítics catalans presos pel procés i haver "imputat un delicte d'odi" al diputat estatal del partit taronja Toni Cantó.

Davant aquesta sol·licitud, Morera ha respost que està disposat al fet que "es tramite aquesta reprovació de forma urgent i que vaja al proper ple per a poder intervindre, prendre la paraula i defensar-me d'unes acusacions falses que només obeeixen a interessos partidistes d'aquells qui pacten i fan negoci polític amb l'extrema dreta".

La proposta presentada per Ciutadans demana la reprovació del president del parlament valencià per "donar suport públicament i de manera manifesta als polítics independentistes catalans presos per un presumpte delicte de sedició, així com les seues declaracions contra les accions realitzades per les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i dels tribunals per a preservar els drets constitucionals i de l'ordenament jurídic espanyol".

A més, la formació taronja assevera que Morera "va imputar un delicte d'odi al diputat nacional de Ciutadans Toni Cantó davant les seues crítiques manifestades dins de l'exercici del seu dret a la llibertat d'expressió reconegut constitucionalment i dins dels paràmetres legals i jurisprudencials d'aquest".

Morera, però, nega que "en cap moment" haja fet "declaracions contra els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat ni contra la judicatura" i assegura: "Simplement he expressat la meua opinió personal", tot remarcant que l'empara la Constitució. També nega que haja imputat un delicte d'odi a Cantó, "perquè les imputacions dels delictes són competència de jutges, magistrats i del Ministeri Públic".

En un comunicat, Morera diu així: "Parlaré perquè no puc permetre la indefensió de milers i milers de persones que dia a dia es deixen la pell per una escola pública i de qualitat i que ni són manipuladors ni adoctrinadors i que ara són posats en una diana pel diputat Cantó. Ho faré per unes persones i els col·lectius que defensen la dignitat i la normalitat de la nostra llengua, de la nostra cultura i de la nostra identitat. Per aquelles i aquells que creuen en uns serveis públics de qualitat. Pels professionals de la nostra radiotelevisió pública valenciana, que han recuperat una important ferramenta per a la comunicació i per a la vertebració del territori i que ho fan des de la més absoluta independència i pluralitat. Ho faré per aquelles persones que creuen en la democràcia i en la paraula com a única via per a la resolució dels conflictes en la nostra societat. Respondrem amb molta claredat i tranquil·litat a aquells que fan de la mentida, de l'odi a tot allò que siga valencià i dels qui posen dianes a les persones honrades que treballen pel progrés de la nostra terra, perquè no mereixen ser atacades d'aquesta forma tan injusta i tan moralment baixa".

Per la seua banda, Cantó ha manifestat aquest divendres, a través d'un altre comunicat, que "l'acusació abocada per qui és la segona autoritat de la Comunitat Valenciana no respon a cap criteri jurídic i només se sustenta en el seu posicionament ideològic". Però, segons ha alertat, "sí que pot suposar un delicte de calúmnies per part deMorera". A més, el diputat ha opinat que "en diverses ocasions Morera ha dut a terme accions que s'allunyen de les funcions pròpies d'un president de les Corts".

next