Ciutadans considera que dir 'ventres de lloguer' és discriminatori i demana al Consell utilitzar 'gestació subrogada'

La formació taronja planteja en una PNL que en comunicacions en què participe la Generalitat s'utilitzen fórmules com maternitat subrogada en lloc d'altres que deixen entreveure el rerefons mercantil de la pràctica
17 novembre 2019 12:49h
Una protesta a València va aconseguir fa un any que se suspenguera una jornada comercial sobre la gestació subrogada. / Arxiu

VALÈNCIA. El grup de Ciutadans en les Corts ha sol·licitat que les administracions públiques valencianes eliminen l'ús de terminologia que ells consideren discriminatòria en referir-se i tractar informació sobre la gestació subrogada. El diputat Jesús Salmerón insta a fer "un esforç necessari per a impulsar el canvi de terminologia i evitar que la llengua genere odi i discriminació tant cap a aquelles famílies que han optat per aquest mètode com cap a les mateixes mares gestants".

En una proposició no de llei (PNL), el parlamentari planteja que, en totes les comunicacions de la Generalitat o en els fòrums, cursos, debats i articles en els quals aparega el logo de la institució s'utilitzen els termes "gestació subrogada, gestació per substitució o maternitat subrogada, però mai altres com ventres o mares de lloguer –terme emprat i defensat pel feminisme–, perquè aquests últims provoquen rebuig i menyspreu a aquestes famílies".

"De la mateixa manera que fa anys es van abandonar termes com 'bebés proveta' per a parlar de tècniques de reproducció assistida, perquè es va entendre que generaven discriminació i eren ofensius, la gestació subrogada és una realitat social a Espanya com a opció per a moltes persones que volen formar una família i que han de ser tractades amb respecte", considera Salmerón, tot i que aquesta és una pràctica prohibida a l'Estat i des del feminisme es considera violència masclista.

"Els canvis en la llengua van molt lligats a l'assoliment de grans transformacions socials", ha afegit el parlamentari després d'insistir en el "foment de la tolerància i la inclusió de l'àmplia diversitat familiar que existeix a la Comunitat Valenciana". A més, a través de la iniciativa ha proposat també "que des del Consell es desenvolupen protocols de tolerància en el sistema educatiu, per a evitar des de l'edat primerenca la discriminació als xiquets nascuts per gestació subrogada".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next