Ciutadans d'Alacant insta el PP i el PSPV a iniciar converses per a negociar l'Alcaldia

La candidata taronja assegura que "la pilota no està en la teulada" del seu partit i afirma que només pactarà amb socialistes o populars
28 maig 2019 16:51h
Sánchez assegura que en les negociacions s'han d'"anteposar les necessitats d'Alacant i dels alacantins". / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La cap de llista de Ciutadans a l'Alcaldia d'Alacant, Mari Carmen Sánchez, ha titllat de "globus sonda mediàtics" la proposta del president de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, per a un eventual pacte de govern a l'Ajuntament. Ha defensat que no es tracta d'"un canvi de cromos", sinó que la prioritat és "l'estabilitat municipal que fins ara no hem tingut". Així les coses, ha precisat a preguntes dels periodistes que "fins al moment" no té constància de "cap comunicació fefaent" ni des del PP ni des del PSPV, que van empatar a nou edils en els comicis del passat diumenge.

Sobre possibles propostes, Sánchez ha rebutjat que la negociació passe per "un canvi de cromos" i ha recalcat que es tracta d'"anteposar les necessitats d'Alacant i els alacantins". En qualsevol cas, ha sostingut que eixe tipus de qüestions hauran de passar pel tamís del comité de pactes que ha creat la formació taronja en l'àmbit estatal.

D'altra banda, ha sostingut així que ni el popular Luis Barcala, ni el socialista Paco Sanguino s'han posat en contacte amb Ciutadans, per la qual cosa ha dit "esperar i desitjar" que a partir d'ara arranquen les converses.

Preguntada per si des d'Alacant s'abordava la possibilitat d'un pacte a dreta o esquerra, la líder taronja ha manifestat que no es valora cap possibilitat, encara que sí que s'està "redactant el full de ruta" amb el qual acudiran a les reunions. Quant a si Cs pot assumir l'Alcaldia d'Alacant, Sánchez ha subratllat que la formació taronja està "preparada" per a "vetlar i complir" amb un full de ruta per a "traure a la ciutat de la recessió en la qual porta almenys 12 anys".

Sobre si acceptaria els vots de Podem i Compromís, amb els quals aconseguir una majoria en un ple d'investidura, ha apuntat que no són ells qui han de "coordinar eixos suports, en tot cas ho hauran de fer els partits que han tret eixos nou regidors". Ha recalcat que els seus pactes seran amb PP o amb PSPV: "La pilota no està en la nostra teulada".

Pactes amb el PP

El secretari general de Ciutadans, José Villegas, ha afirmat aquest dimarts que "el més normal" després de les eleccions municipals i autonòmiques de diumenge és que el seu partit arribe a acords amb el PP per a governar en comunitats i municipis, però també s'ha obert a possibles pactes amb candidats socialistes que "reneguen" de les polítiques del govern de Pedro Sánchez.

Així ho ha explicat en roda de premsa en la seu de Ciutadans després de la primera reunió del comité estatal de negociació per a la formació de governs autonòmics i locals, on ha dit que ara com ara no s'han iniciat converses en cap territori. Segons ha indicat, en cada autonomia i en els municipis més importants es crearan comités territorials que duran a terme les negociacions "de forma coordinada" amb el comité estatal.

Ciutadans vol governar

Per la seua banda, el portaveu de Ciutadans a les Corts, Toni Cantó, ha afirmat aquest dimarts en relació al panorama de pactes postelectoral que s'obri després de les eleccions d'aquest diumenge, que volen governar "perquè és l'única forma" que tenen de garantir que les seues polítiques s'apliquen.

"S'acaba de conformar el comité nacional de negociació de governs i ara s'aniran creant els comités territorials en cada comunitat autònoma, que tindran un enllaç amb el comité nacional", ha dit Cantó.

"Nosaltres hem dit ja que volem governar perquè és l'única forma que tenim de garantir que les nostres polítiques s'apliquen. I els objectius d'aquestes polítiques són els de sempre: regeneració democràtica, baixada d'imposts i suport a les famílies, cosa que hem estat dient durant aquesta campanya", s'ha limitat a assenyalar.

next