La cistella de la compra, dues dècimes més barata que fa un any

Els productes d'oci i cultura són els que més s'han abaratit al setembre, mentre que l'ensenyament és el sector que més s'ha encarit
/
11 octubre 2019 10:52h
El major augment dels preus es va produir en l'ensenyament. / EFE

VALÈNCIA (EP). L'Índex de Preus de Consum (IPC) va baixar una dècima al setembre en relació amb el mes anterior al País Valencià, quan la taxa interanual es va situar en el -0,1%, segons dades fetes públiques aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En el conjunt de l'Estat, la inflació no va experimentar variació al setembre en relació amb el mes anterior i va retallar dues dècimes la seua taxa interanual, fins al 0,1%, el seu menor nivell des d'agost del 2016.

Segons l'INE, els grups que més van baixar al setembre en relació amb el mes anterior van ser oci i cultura, amb un descens del 2,7%; hotels, cafés i restaurants, de l'1%; habitatge, un 0,7%, i aliments i begudes no alcohòliques i begudes alcohòliques i tabac. Per contra, el que més va augmentar va ser el vestit i el calçat, amb un 4,5%; l'ensenyament, amb un 1,1%; el parament, un 0,7%, i medicina i comunicacions, un 0,1%. Per part seua, transport es va mantindre invariable.

D'aquesta manera, en termes interanuals, els únics grups que van baixar van ser habitatge, amb una baixada del 6,3%; seguit de transport, amb un 1,1%, i begudes alcohòliques i tabac, un 0,1%. Per contra, el major augment va ser en hotels, cafés i restaurants, un 2,3%; ensenyament, un 1,1%; vestit i calçat, un 1%; aliments i begudes no alcohòliques, un 0,8%; medicina, un 0,6%; parament, un 0,5%, i comunicacions i oci i cultura, un 0,2%.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next