La circumscripció de València perdrà un escó al Congrés

Els votants valencians escolliran 15 parlamentaris en les eleccions generals del 28 d'abril
5 març 2019 17:49h
Per a mantindre el marc de 350 escons, ha d'haver-hi dues circumscripcions que perden un diputat, i eixes seran Astúries, que baixa de huit a set, i València, que passa de setze a quinze escons. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Les circumscripcions de Madrid i de Barcelona guanyaran un escó al Congrés en les eleccions generals del pròxim 28 d'abril mentre que les d'Astúries i de València el perdran, segons figura en el decret de convocatòria dels comicis.

En el text, publicat aquest dimarts, es precisa el nombre de parlamentaris que es trien en cada circumscripció, ja que és una xifra que pot variar en cada convocatòria en funció de la seua població. En total s'elegeixen 350 diputats i 208 senadors.

El nombre de senadors és fix: quatre per circumscripció provincial; dos a Ceuta i Melilla, i un a Eivissa-Formentera, Menorca, Fuerteventura, La Gomera, El Hierro, Lanzarote i La Palma.

On sí que hi ha variació és al Congrés però respectant uns mínims determinats: cada circumscripció ha d'elegir un mínim de dos diputats, amb l'excepció de Ceuta i Melilla, que en trien un cadascuna.

En aquesta ocasió, hi ha dues circumscripcions que guanyen un escó al Congrés per l'augment del cens: Madrid, que passa de 36 a 37 diputats, i Barcelona, que puja de 31 a 32.

Per a mantindre el marc de 350 escons, ha d'haver-hi dues circumscripcions que perden un diputat, i eixes seran Astúries, que baixa de huit a set, i València, que passa de setze a quinze escons.

next