La CGT convoca aturades parcials a Renfe aquest dijous

Renfe ha establit els serveis mínims essencials en funció dels diferents nuclis, línies i franges horàries
4 desembre 2019 10:59h
Aquest dijous hi haurà aturades parcials de quatre hores en els tres torns de treball. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. El Ministeri de Foment ha determinat els serveis mínims de caràcter obligatori per a assegurar la prestació dels serveis essencials de transport ferroviari de viatgers i mercaderies, davant la jornada de vaga convocada a Renfe pel sindicat CGT per a aquest dijous, 5 de desembre, amb aturades parcials de quatre hores en els tres torns de treball (entre les 00.00h i les 04.00h, entre les 11.00h i les 15.00h i entre les 20.00h i les 24.00h).

Segons la Resolució de Foment, els serveis mínims essencials s'estableixen en trens de Rodalia en funció dels diferents nuclis, línies i franges horàries, variant el percentatge entre uns màxims del 75% en horari punta i del 50% del servei habitual en la resta del dia en Rodalia Madrid (66% i 48%, respectivament, en la resta de nuclis).

En els trens de Mitjana Distància s'estableix una mitjana del 63% dels serveis habituals, i en els d'Alta Velocitat i Llarga Distància, el 90%. Respecte als trens de Mercaderies, s'estableix un percentatge del 20% del servei habitual.

La Resolució de Serveis Mínims, que es pot consultar en la pàgina web de Renfe (www.renfe.com), inclou tots els trens de Mitjana Distància i AVE/Llarga Distància, que sí que circularan amb normalitat eixe dia en el seu horari habitual.

Mesures de postvenda

Per als viatgers d'AVE/Llarga Distància i Mitjana Distància el tren de la qual estiga afectat pels serveis mínims i, per tant, no estiga inclòs en la relació que es recull en el decret, Renfe ha establit diverses mesures de postvenda. Als viatgers afectats per trens suprimits se'ls oferirà, sempre que siga possible, viatjar en un altre tren en l'horari més aproximat a l'adquirit. En cas que no desitgen realitzar el viatge, podran anul·lar o canviar per a una altra data el seu bitllet sense cap cost. Les operacions d'anul·lació o canvi es poden realitzar en tots els canals de venda de Renfe.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next