La CEOE i CEPYME demanen a Sánchez que forme un govern "estable i moderat"

Els empresaris demanen un executiu que pose les polítiques empresarials al centre
8 agost 2019 17:33h
Els representants dels empresaris emplacen els partits a començar a treballar i a deixar de fer públiques les negociacions. / ACN

MADRID. Els presidents de la CEOE, Antonio Garamendi, i el president de CEPYME, Gerardo Cuerva, han traslladat al president en funcions, Pedro Sánchez, la necessitat de configurar un govern "estable i moderat". Tot i que han dit que no és la seua responsabilitat dir com s'ha de conformar el govern, sí que han mostrat la preferència perquè el PSOE tanque un pacte amb partits que "posen al centre les polítiques d'empresa", una afirmació que arracona el pacte amb Podem. "Tots sabem quins partits estan més en disposició de fer això i quins no", ha afirmat Cuerva. 

A més, han apuntat que hi havia un opció "claríssima" que era un govern de dos partits de centre esquerra –en referència a PSOE i Cs– i han expressat que la formació de govern és necessària per a afrontar els reptes globals de l'economia. "Necessitem un govern moderat, amb rigor pressupostari i que treballe amb ortodòxia econòmica", ha dit Garamendi. Cap dels dos s'ha volgut pronunciar per si prefereixen un govern a la portuguesa o eleccions. "Volem un govern moderat que done estabilitat i que pose al centre les empreses", s'han limitat a assenyalar.

Sobre l'opció d'un govern a la portuguesa, Garamendi ha dit que només els interessaria que s'aplicaren les mesures que s'apliquen a Portugal i no ha anat més enllà sobre la fórmula amb què s'ha de tancar l'acord. "No entrem en l'efecte dels partits sinó de les polítiques", ha manifestat el president de la CEOE. "És obligació dels partits i no nostra que es constituïsca un govern estable que faça front a les reformes", ha subratllat. 

En aquesta línia, ha emplaçat els partits a començar a treballar i a deixar de fer públiques les negociacions. "Com ha dit Unai Sordi (CCOO), cal que deixen de banda el Twitter i no que cada mig minut ens diguen què fan, perquè, com més passa això, és que menys s'arriba a un acord", ha valorat. A més, ha dit que creu que Sánchez "està intentant" tancar un acord i que té marge fins el 23 de setembre.

next