CCOO insta els centres educatius a suspendre les classes si la temperatura supera els 27 graus

El sindicat demana també que el canvi climàtic i la lluita contra l'emergència climàtica siga un "eix transversal" de l'acció formativa 
28 agost 2019 10:24h
Les classes començaran el 9 de setembre en totes les etapes educatives. / DLV

VALÈNCIA. El sindicat CCOO ha proposat que en l'inici del curs acadèmic –que comença el 9 de setembre– es mesuren les temperatures de les aules cada hora per a controlar que l'alumnat estudia en condicions òptimes. Així, insta la comunitat educativa i les AMPA que si se superen els 27 graus amb el 70% d'humitat relativa "sol·liciten al centre el cessament de les activitats lectives".

En un comunicat, el sindicat ha insistit que "el curs 2019-2020 ha de marcar un punt d'inflexió en la resposta educativa davant l'emergència que suposa el canvi climàtic". "En l'àmbit educatiu, aquesta emergència s'ha d'afrontar des de dos vessants: com un eix que oriente l'acció educativa, però també com una problemàtica que afecta el desenvolupament de la tasca educativa als centres en condicions d'altes temperatures", assenyala CCOO.

Aquestes sol·licituds de les AMPA, imprescindibles per a sol·licitar la restricció de l'horari de classes, i els acords del professorat i la comunitat educativa "són suficients per a poder parar les classes abans del final de la jornada escolar", segons assegura aquest sindicat.

Pel que fa a l'acció educativa, des de CCOO consideren imprescindible "canviar els models de gestió de l'energia i que la producció d'energia siga un dels eixos principals i transversals en la programació i accions dels centres".

"Finalment, considerem que la Conselleria d'Educació ha d'implicar-se en les dues demandes que fa el sindicat: d'una banda, difonent, explicant i animant als acords en cada cas per a fer front a les altes temperatures quan es donen i, de l'altra, elaborant propostes didàctiques i dinamitzant la implicació en la lluita contra l'amenaça que suposa el canvi climàtic", han conclòs les mateixes fonts.

next