CCOO elabora una proposta de regulació per a les beques "fraudulentes"

El document es remetrà a tots els grups polítics amb representació a les Corts i inclou requisits com ara l'existència d'un pla formatiu i d'un tutor qualificat i amb experiència
3 desembre 2019 18:40h
El sindicat presentarà un document de propostes que, segons ha apuntat en un comunicat, "parteix de l'anàlisi de la realitat actual, després de la destrucció de centenars de milers d'ocupacions públiques durant la gestió de la crisi i de l'alta taxa de temporalitat en les administracions públiques". Imatge d'arxiu.

VALÈNCIA (EP). CCOO PV ha elaborat una proposta de regulació orientada a solucionar "l'anomalia" generada amb les beques "fraudulentes", després que la Inspecció de Treball haja determinat "irregularitats" i "frau" en 49 beques de la Generalitat i huit de la Diputació. El sindicat remetrà la proposta als grups polítics que conformen el Consell i a la resta de formacions amb representació a les Corts perquè es tinguen en compte per a corregir les irregularitats detectades.

El sindicat presentarà un document de propostes que, segons ha apuntat en un comunicat, "parteix de l'anàlisi de la realitat actual, després de la destrucció de centenars de milers d'ocupacions públiques durant la gestió de la crisi i de l'alta taxa de temporalitat en les administracions públiques".

CCOO PV considera necessari que l'ocupació pública "supere la seua estructural anormalitat", amb "interinitats de llarga duració, concatenació de contractes temporals en frau de llei, privatització de serveis, cessió il·legal de treballadors, fugida del dret administratiu o beques fraudulentes".

El sindicat critica que siga la mateixa administració publica qui "incomplisca la normativa i pose joves amb beca a treballar, quan haurien d'estar formant-se o quan podrien haver optat a una plaça, si aquesta s'haguera oferit". Sobre les beques, CCOO ha anunciat que continuarà insistint en la necessitat de corregir aquesta situació "des del diàleg i el consens".

En la proposta s'inclouen requisits com l'existència d'un pla formatiu que establisca els objectius a aconseguir de formació; un tutor o tutora qualificada i amb experiència que puga desenvolupar al costat de la persona en formació eixos objectius, i seguiment i avaluació de les persones becades en període formatiu.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next