CCOO convoca vaga a Renfe per al 15 de juliol i no descarta noves convocatòries a l'agost

El sindicat reclama més llocs de treball, menys hores de jornada laboral i que es consolide el salari
4 juliol 2019 17:07h
UGT i CGT descarten, per ara, donar suport a la vaga del 15 de juliol. / DANIEL GARCÍA-SALA

BARCELONA. Comissions Obreres (CCOO) ha convocat vaga a Renfe al conjunt de l'estat espanyol per al 15 de juliol, segons ha anunciat aquest dijous en un comunicat. 

Amb la jornada de vaga, CCOO reclama més llocs de treball, menys hores de jornada laboral i que es consolide el salari. Tres aspectes "troncals" de l'últim conveni col·lectiu que, segons denuncia el sindicat, Renfe està incomplint. 

Així mateix, CCOO ha assegurat que no descarta noves convocatòries de vaga per a l'agost, que podrien afectar també Adif, si l'empresa manté una "postura intransigent" i les negociacions segueixen bloquejades.

En el comunicat, el secretari general del Sector Ferroviari d'FSC-CCOO, Manuel Nicolás Taguas, afirma que Renfe "tergiversa" la reivindicació del sindicat de renovar i rejovenir l'ocupació ferroviària perquè estaria facilitant que augmentaren les persones que es desvinculen de l'empresa.

A part, CCOO subratlla la preocupació del personal ferroviari pel fet que Renfe aplique "de manera unilateral" l'acord recollit en el conveni col·lectiu de reduir la jornada a 37 hores i mitja de mitjana.

Pel que fa a UGT i CGT, descarten per ara donar suport a la vaga del 15 de juliol.

next