Catalunya tornarà a centrar la sessió de control a Puig dijous a les Corts

Ciutadans i Vox preguntaran sobre la problemàtica catalana després d'haver-ho fet ja la setmana passada, però en aquesta ocasió s'hi sumarà també Unides Podem 
22 octubre 2019 12:42h
El debat tindrà lloc aquest dijous a les Corts. / INMA CABALLER, CORTS

VALÈNCIA. (EP/Redacció) La situació que es viu a Catalunya tornarà a centrar bona part de la sessió de control al president de la Generalitat, Ximo Puig, dijous vinent a les Corts, com ja va ocórrer la setmana passada. En aquella ocasió, van ser Ciutadans i Vox els que van centrar el debat parlamentari en la qüestió catalana.

En concret, tres dels cinc grups que pregunten –el PSPV no pregunta tampoc aquesta legislatura– es refereixen a Catalunya. El portaveu de Ciutadans, Toni Cantó, plantejarà a Puig si "pensa continuar governant amb un partit polític que defensa que a Espanya hi ha presos polítics, que manté imputats en les institucions i que bloqueja centenars de milions d'euros en inversions per motius ideològics malgrat els respectius informes a favor".

La portaveu d'Unides Podem, Naiara Davó, preguntarà al president quin paper creu que ha de jugar la Generalitat "davant la crisi territorial que està patint Espanya, en la qual la via valenciana es presenta com a alternativa a la tensió unilateral i a la tensió recentralitzadora".

El portaveu adjunt de Vox, José María Llanos, vol saber si "a la vista dels greus successos que s'estan vivint a Catalunya protagonitzats per grups independentistes i que estan afectant molt negativament l'ordre públic i la normal convivència ciutadana donant una pèssima imatge d'Espanya" i que, a més, el govern de Quim Torra "no condemna", el president Puig "instarà el govern en funcions del seu mateix signe polític perquè aplique de manera immediata l'article 116 de la Constitució per a restablir la normalitat"; article que es refereix a la declaració dels estats d'alarma, d'excepció i de setge.

Només el PP i Compromís plantegen preguntes sobre altres temes. En concret, la portaveu popular, Isabel Bonig, vol saber "de quins indicadors d'avaluació de la qualitat dels serveis públics disposa el Consell", mentre que el síndic de Compromís, Fran Ferri, preguntarà sobre el full de ruta "per a continuar ampliant els drets dels valencians en el marc d'una societat plural, diversa i democràtica".

next