Català promet un nou refugi per a animals i la remodelació del nucli zoològic de Benimàmet

La candidata del PP a l'Alcaldia de València proposa la creació d'un cens animal, mitjançant identificació QR i microxips identificatius
18 maig 2019 16:53h
Català pretén formar la Policia Local, els Bombers i Protecció Civil per a l'atenció d'incidents amb animals en via pública. / PPCV

VALÈNCIA. La candidata del PP a l'Alcaldia de València, María José Català, ha plantejat la construcció d'un nou refugi d'animals en un emplaçament "que compte amb l'aprovació dels veïns del seu entorn" o la remodelació "immediata" del nucli zoològic de Benimàmet.

Així ho ha indicat aquest dissabte en una quedada pet friendly en la qual ha llançat les seues propostes sobre benestar animal, segons ha explicat el PP en un comunicat. Català ha destacat que "en moltes llars valencianes els animals són un membre més de la família i estan integrats en la seua vida quotidiana". Per això, ha afirmat que "és molt important aconseguir que València siga una ciutat que es distingisca per ser amiga dels animals", segons ha informat el PP en un comunicat.

També, ha assenyalat que "és urgent que València dispose d'unes instal·lacions dignes, gestionades amb eficàcia i amb sensibilitat animalista, en les quals es fomente l'adopció i des de les quals es promoguen campanyes de conscienciació contra l'abandó i el maltractament animal".

Al mateix temps ha assegurat que "no es poden tornar a repetir les situacions dramàtiques" que es produeixen durant els temporals de pluja en el Refugi de Benimàmet, "totalment saturat d'animals com a conseqüència que en quatre anys el tripartit no s'ha preocupat per remodelar-lo i ampliar les instal·lacions".

"Un pla d'acció integral"

Català ha proposat que l'Ajuntament articule "un pla d'acció integral" que comporte, d'una banda, la difusió de campanyes sobre la responsabilitat que implica tindre una mascota a casa "amb l'objectiu de reduir una cosa tan trista com són els abandons" i, d'altra banda, campanyes que fomenten "l'adopció i la conscienciació sobre l'afecte, protecció i cura que els animals han de tindre com a éssers vius que ens aporten als humans tantíssima lleialtat, noblesa i amistat".

De la mateixa manera, ha proposat estendre les zones de socialització pròximes a cada barri de la ciutat, però ha precisat que "s'han d'habilitar d'acord amb els veïns, per a no generar controvèrsies com les ocorregudes en una zona verda pròxima al jardí d'Aiora, on es va construir un espai per a gossos en un lloc en el qual els veïns no volien".

A més, la candidata popular a l'Alcaldia també ha proposat el desenvolupament d'un 'pla colonial felí', en col·laboració amb Universitats, Entitats Protectores d'Animals i Associacions Ciutadanes; la potenciació de la celebració de proves que promoguen bons hàbits d'educació canina, o el control dels gossos potencialment perillosos i l'estat d'aquests, amb multes als amos que incomplisquen la llei.

De la mateixa manera, Català pretén formar la Policia Local, els Bombers i Protecció Civil per a l'atenció d'incidents amb animals en via pública o la lluita contra el maltractament animal, amb l'enduriment de les sancions municipals.

La cap de llista del PP a la ciutat assegura que fomentarà "la col·laboració entre la Patrulla Verda i l'Il·lustre Col·legi de Veterinaris de València, per a realitzar campanyes d'atenció a les mascotes de les persones sense sostre que es troben en via pública", ha explicat.

També ha incidit a establir un pla per als animals domèstics en col·laboració amb protectores, centres veterinaris i associacions de veïns: informar sobre esterilització d'animals domèstics, amb clíniques veterinàries col·laboradores, o realitzar campanyes de vacunació i crear una xarxa d'informació-actuació epidemiològica.

Al mateix temps, Català proposa la creació d'un cens animal, mitjançant identificació QR i microxips identificatius i promoure un pla d'adequació de les instal·lacions municipals per a animals domèstics, després de consensuar un pla local de zones d'esplai animal, ben fitat, senyalitzat i adequat; crear més àrees de pipicà, i traçar un pla de recollida d'animals consensuat amb les protectores.

next