Castelló de la Plana ret homenatge a les víctimes de la repressió franquista

L'acte ha estat organitzat pel Grup per la Recerca de la Memòria Històrica i ha reivindicat la "cultura de la pau"
1 novembre 2019 18:07h
L'Ajuntament de Castelló és el primer que, amb recursos propis, va iniciar l'exhumació de les víctimes de la persecució i repressió franquista. / AJUNTAMENT DE CASTELLÓ

VALÈNCIA. Castelló de la Plana s'ha sumat a l'homenatge a les víctimes de la repressió franquista en un acte organitzat pel Grup per la Recerca de la Memòria Històrica i en el qual també han participat l'Ajuntament de la Localitat i la ministra de Justícia, Dolores Delgado. A més, també hi han estat presents familiars de les víctimes dels afusellaments esdevinguts a Castelló.  

Per part de l'agrupació, els mantenidors de l'acte han estat Maribel Peris i Paco Mezquita, mentre que la portaveu ha sigut Carmen Arnal. En la seua intervenció ha destacat la necessitat de continuar els projectes d'exhumacions iniciats per la Regidoria de Cultura el 2018 i han reivindicat "la cultura de la pau" com a la element reconciliador i de justícia.

En la mateixa línia que Arnal s'ha manifestat la regidora de Memòria Democràtica, Verònica Ruiz, qui ha destacat en la seua intervenció que "després de 40 anys de democràcia, queden moltíssimes anomalies democràtiques que hem de resoldre". Ruiz ha recordat que l'Ajuntament de Castelló és el primer que, amb recursos propis, va iniciar el que per llei correspon a l'Estat: "L'exhumació de les víctimes de la persecució i repressió franquista".

 Per la seua banda, l'alcaldessa, Amparo Marco, ha manifestat que "parlar de memòria històrica i democràtica no és només mirar enrere i recordar les víctimes del franquisme, sinó que també és mirar endavant i projectar cap als nostres fills l'exemple dels qui van donar la seua vida per la llibertat". La primera edil ha recordat que s'ha de tindre "molt clar" que "el temps de pau i concòrdia és conseqüència de l'esforç de milers de persones que van lluitar amb totes les seues forces per la democràcia".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next