Castelló de la Plana impulsa un projecte per a donar suport específic als menors amb discapacitat auditiva

El consistori i ASPES-Castelló signen un conveni de 12.000 euros per a millorar l'educació i la inclusió dels alumnes
5 agost 2019 18:27h
Els escolars podran disposar d'entrenament auditiu i de rehabilitació logopèdica. / IMATGE D'ARXIU

CASTELLÓ DE LA PLANA. Castelló de la Plana ha impulsat un projecte per a millorar integració social de menors amb discapacitat auditiva. L'ajuntament de la ciutat i l'Associació de Famílies i Persones Sordes de la Província de Castelló (ASPES-Castelló) han signat un conveni de col·laboració pel qual la corporació municipal aportarà una quantitat de 12.000 euros perquè els xiquets i joves amb discapacitat auditiva accedisquen a un suport escolar específic. 

L'objectiu de l'acord és "millorar l'educació de les persones amb discapacitat auditiva", ha explicat el consistori en un comunicat. En aquest sentit, es pretén que els escolars tinguen un suport específic, desenvolupen un correcte entrenament auditiu i puguen obtindre una rehabilitació logopèdica. ASPES-Castelló posarà a disposició dels alumnes personal tècnic contractat per l'entitat.

El regidor de Benestar Social i Dependència, José Luis López, ha destacat la necessitat que totes dues organitzacions col·laboren: "És important unir esforços per a poder garantir un bon nivell educatiu als xiquets i xiquetes amb discapacitat auditiva".

L'edil ha posat l'accent que "millorar l'èxit acadèmic és un factor important que contribueix a aconseguir l'autonomia personal". En aquest sentit, ha assegurat que "el fet que aquests xiquets aprenguen en un context de total inclusió social dins del seu entorn és una qüestió de justícia".

Així mateix, l'acord subscrit per l'Ajuntament de Castelló de la Plana i l'associació ASPES-Castelló assumeix la importància de la família en el procés rehabilitador. "Aquest programa s'entén dins del marc d'atenció a les famílies", ha manifestat López, que ha apuntat que "es tracta d'un recurs fonamental per a brindar suport i informació sobre les eines de les quals disposen en l'àmbit educatiu, sanitari i social".

next