Casado obri la porta a prestar vots a Vox i Ciutadans perquè estiguen en la Mesa del Congrés

El líder del PP manifesta que "el cordó sanitari legal, ètic i institucional" hauria de recaure contra "els hereus de Batasuna" i els "independentistes"
2 desembre 2019 14:46h
En una intervenció davant el seu grup parlamentari a la cambra baixa, Casado ha demanat "generositat" als seus diputats perquè la resta de grups de la dreta –en referència a Vox i Ciutadans– estiguen en l'òrgan de govern de la cambra baixa. Imatge d'arxiu. / MANUEL LORENZO, EFE

MADRID (ACN). El líder del PP, Pablo Casado, ha obert la porta aquest dilluns a prestar vots a Vox i Ciutadans perquè la ultradreta i el partit d'Inés Arrimadas tinguen presència en la Mesa del Congrés dels Diputats que es constitueix aquest dimarts. "La nostra posició és que aquells partits que puguen tindre representació en la Mesa del Congrés o del Senat, si depenen dels nostres vots, tindran el nostre suport", ha sentenciat. 

A canvi, ha dit, el PP vol "liderar" el centredreta i que "aquest oferiment es veja com el partit que vol liderar un espai imprescindible". I ha afegit: "Ciutadans també haurà d'entrar en aquesta negociació per a tindre representació a la Mesa de les Corts".

En una intervenció davant el seu grup parlamentari a la cambra baixa, Casado ha demanat "generositat" als seus diputats perquè la resta de grups de la dreta –en referència a Vox i Ciutadans– estiguen en l'òrgan de govern de la cambra baixa.

Si ixen els comptes fets pels socialistes, la Mesa tindrà majoria progressista de cinc contra quatre de conservadors. D'una banda seran tres llocs per al PSOE i dos llocs per a Podem. De l'altra, quatre per a la dreta: previsiblement dos per al PP, un per a Ciutadans i un per a Vox.

Segons Casado, el "cordó sanitari legal, ètic i institucional" hauria de recaure contra "els hereus de Batasuna" i els "independentistes", i de la mateixa manera que Vox "qüestiona" preceptes constitucionals també ho fan formacions d'esquerra que són "blanquejades" pels socialistes.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next