Casa Caridad València va atendre el 2018 el doble de persones joves que l'any anterior

L'ONG alerta que el passat any va realitzar un total de 435.802 atencions a les persones més desfavorides, un 7,6% més que el 2017
10 abril 2019 20:13h
Els albergs de Casa Caridad van estar ocupats al 100% durant tot l'any 2018. / EFE

VALÈNCIA. La memòria anual del 2018 de Casa Caridad revela que l'ONG va duplicar respecte a l'any anterior el nombre de joves d'entre 18 i 30 anys atesos als seus centres; una xifra es triplica si es pren com a referència l'any 2014.

"Cada vegada més, joves que han complit la majoria d'edat acudeixen als nostres serveis més bàsics i en busca d'assessorament, ja que no tenen recursos de cap mena", ha indicat la responsable de Treball Social del Multicentre de Benicalap, Cristina Sánchez. "Si no s'ofereix cap solució a aquestes persones, la seua situació de desprotecció pot prolongar-se a llarg termini", ha denunciat Sánchez.

Un altre dels perfils que més preocupa l'ONG són les famílies, ja que l'alberg de Benicalap, destinat a aquest col·lectiu, ha presentat un índex d'ocupació del 100%. "Són parelles joves en situació irregular que obtenen ingressos de treballs temporals i que busquen la seua autonomia però que troben moltes dificultades per a llogar un pis", ha explicat Sánchez. "Des de l'any passat hem notat un augment de persones i famílies que arriben als nostres albergs derivats de serveis socials per la pèrdua de la seua llar per no haver pogut fer front a lloguers o per haver sigut desnonats", ha afegit.

Aquesta preocupació per les famílies també s'observa en l'augment d'un 36% de les accions d'assessorament; cerca d'ocupació i habitatge; tallers de formació, i gestió de prestacions del programa 'Escola Família', que l'any passat va realitzar 7.500 actuacions.

Durant l'any 2018 Casa Caridad va realitzar un total de 435.802 atencions a les persones més desfavorides, un 7,6% més que el 2017, amb la qual cosa es converteix en la xifra més elevada dels últims quatre anys.

"Són dades que demostren que hi ha molta gent en risc d'exclusió social, una situació que afecta tant espanyols com estrangers que busquen una nova oportunitat a la nostra ciutat", ha explicat el president de Casa Caridad, Luis Miralles.

Això es reflecteix en una ocupació del 100% en els albergs de Petxina i Benicalap, que van registrar 44.363 pernoctacions, un 6,8% més que el 2017, i en un repartiment diari d'unes 1.000 racions d'aliments entre desdejunis, esmorzars i sopars, fins a aconseguir les 327.741, amb un augment del 8,4%, respecte a l'exercici 2017.

Miralles ha apuntat que, "malgrat la millora econòmica dels últims anys, continua havent-hi molts espanyols, especialment en edats compreses entre 50 i 65 anys, que pateixen una situació de pobresa crònica derivada d'una estada prolongada sense ocupació i que en alguns casos s'agreuja amb problemes físics o d'addiccions".

"A més, hem notat en els últims mesos l'augment de persones estrangeres que arriben a la nostra ciutat coincidint amb polítiques d'externalització i blindatge de fronteres que han provocat un canvi en els moviments migratoris", ha explicat Miralles.

Així, "l'any 2018 s'han realitzat 63.698 atencions personalitzades, un 4,3% més, on s'inclouen les entrevistes que duen a terme els treballadors socials dissenyades per a donar resposta a les necessitats de cada persona entre altres serveis que realitza l'entitat", ha assenyalat.

A més, el 2018 Casa Caridad va posar en marxa el projecte Fènix, un habitatge supervisat en la qual conviuen quatre usuaris que han passat amb anterioritat per altres recursos de l'ONG i que es troben en la seua última fase de reinserció.

Des de la seua posada en marxa, han passat ja nou usuaris, dels quals cinc ja han recuperat la seua independència, ja que han trobat un nou allotjament.

next