Carlos Fabra declara com a perjudicat pel cas Bar España

La investigació es va iniciar a partir d'una sèrie de notícies falses difoses per Internet sobre una suposada trama de pederàstia
8 maig 2019 17:36h
El jutjat ha citat al llarg de diferents dies de maig 17 possibles perjudicats, entre ells Carlos Fabra, per a fer-los el corresponent oferiment d'accions. Imatge d'arxiu. / EFE

CASTELLÓ DE LA PLANA. L'expresident del PPCV i de la Diputació de Castelló Carlos Fabra declararà aquest dijous com a perjudicat en el jutjat d'instrucció número 5 de Castelló. Aquest jutjat investiga un presumpte delicte d'injúries i calúmnies a polítics i empresaris als quals falsament es relacionava amb la pederàstia en el denominat cas Bar España.

La investigació es va iniciar a partir d'una sèrie de notícies falses que algunes pàgines web difonien sobre una suposada trama de pederàstia amb personalitats de la vida política, empresarial i judicial de Castelló.

La declaració de Fabra serà aquest dijous a les 9.00h a la Ciutat de la Justícia de Castelló, segons ha pogut saber EFE de fonts jurídiques.

L'assumpte parteix d'unes diligències prèvies per delictes d'injúries, calúmnies i contra l'Administració de Justícia per la difusió per Internet de testimonis de presumptes víctimes de la xarxa de pederàstia. 

Segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià, després d'eixes diligències es va registrar una ampliació de denúncia de la Fiscalia i la magistrada va acordar mitjançant una interlocutòria del passat mes de març acumular a aquesta investigació altres dos procediments per fets similars seguits en jutjats de Vinaròs i Madrid. 

En eixa mateixa resolució, la jutgessa ha citat a declarar els dies 23, 24 i 30 de maig vint investigats, algun dels quals ja han prestat declaració en eixa condició amb anterioritat i han tornat ara a ser citats després de l'ampliació de la denúncia de la Fiscalia.

D'altra banda, el jutjat ha citat al llarg de diferents dies de maig dèsset possibles perjudicats, a banda de Carlos Fabra. Entre ells, apareixen l'expresident de la Generalitat Francisco Camps; la vicepresidenta del Consell en funcions, Mónica Oltra, i la consellera de Justícia en funcions, Gabriela Bravo. Tot ells consten com a possibles perjudicats per les diligències obertes el 2016.

Aquests perjudicats poden declarar com a testimonis tant en la seu judicial com per videoconferència des dels jutjats més pròxims als seus llocs de residència. Després d'aquestes declaracions poden decidir si es personen com a acusació individualment.

next