Carlos Aguilera guanya la tercera beca Fragments amb un assaig fotogràfic sobre 'la cara B' de les festes patronals

El projecte cultural de la Unió de Periodistes es compon d'una beca de producció, un projecte expositiu, un projecte editorial i un programa d'activitats que reflexionen sobre el periodisme gràfic
5 abril 2019 12:12h
Aguilera explica que la intenció del seu assaig és "fotografiar tot allò que queda fora del programa de festes". / CARLOS AGUILERA

VALÈNCIA. La Unió de Periodistes Valencians ha atorgat al fotògraf  Carlos Aguilera la tercera Beca Fragments per a la producció d'un assaig fotogràfic que mostrarà el making of de les festes patronals dels pobles del Baix Segura. La comissió executiva de la Unió de Periodistes, davant la falta d'acord unànime del jurat, va decidir atorgar la beca a aquest projecte.

Segons explica l'autor en la seua proposta, "la intenció d'aquest assaig és fotografiar tot allò que queda fora del programa de festes. Tot allò amb què un regidor no es faria una foto per a pujar-la al Facebook del partit. Tot el que no brilla, tot el que no ix en el diari Información l'endemà. L'assaig podria definir-se, per tant, com una espècie de cara B o making of de les festes patronals. Un conjunt d'imatges el punt en comú de les quals és que formen part de les festes però no de la part que acostumem a veure".

Carlos Aguilera (Los Montesinos, el Baix Segura, 1993) estudia Comunicació Audiovisual a la Universitat de Granada i Fotografia a la Universitat de Carolina del Nord. Ha cursat el Màster en Producció i Investigació en Art en la Universitat de Granada i recentment ha rebut la beca del Màster BASE per a completar la seua formació a l'escola d'arts visuals Lens (Madrid). 

També ha participat en exposicions i taules redones, i ha impartit xarrades i tallers. A més, el seu treball ha sigut publicat en diferents catàlegs d'exposicions i com a fanzine monogràfic dins de la col·lecció Cuadernos Valencianos.

En l'àmbit de la gestió cultural, ha fundat el Photobook Club Granada, des del qual organitza activitats relacionades amb els llibres de fotografia des del 2014, i ha participat en la producció de les I Jornades de la Imatge Fotogràfica Àgora Fotolab (2016) i del festival de fotografia SUMA (2016).

El guanyador de la tercera edició de la beca disposarà d'un any per a realitzar el seu projecte, amb un pressupost de 6.000 euros en honoraris i un mínim de 9.000 per a la producció d'una exposició i un fotollibre. 

Fragments, amb la coorganització de la Generalitat, la col·laboració del MuVIM i de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, i el compromís i patrocini d'Aguas de Valencia i Consum, és un projecte cultural que es compon d'una beca de producció, un projecte expositiu, un projecte editorial i un programa d'activitats que reflexionen sobre el periodisme gràfic.

next