Cantó refreda els possibles pactes amb el PSPV: "Es fa molt complicat un acord amb un PSC valencià"

Ciutadans troba difícil governar "amb qui entregarà l'educació dels xiquets valencians al nacionalisme"
29 maig 2019 13:01h
Toni Cantó proposa formar governs com el d'Andalusia. / CIUTADANS

VALÈNCIA. El síndic de Ciutadans, Toni Cantó, ha assegurat aquest dimecres al matí que, a l'hora de pactar, la seua formació "posarà sempre condicions per a millorar la qualitat de vida de tots els valencians però no pensant en més cromos ni poder per al partit". 

En referència a les darreres informacions publicades sobre possibles acords de govern entre els socialistes i Ciutadans, Cantó ha dit que entén "que Ximo Puig estiga ansiós per repartir butaques" però ha afegit que li sembla "una falta de respecte a la política en què creu Ciutadans, que es basa a atendre les necessitats de la ciutadania". En qualsevol cas, ha recordat que "existeix un comité nacional i territorial de negociació de governs, en el qual s'estudiarà cas per cas".

"El que vull és parlar de polítiques útils i entrar en governs per a dur-les a terme, com hem fet a Andalusia, acabant amb 'xiringuitos' dia a dia", ha declarat després d'insistir que "a la Comunitat Valenciana es fa molt complicat un acord amb un PSC valencià que està en mans del nacionalisme de Compromís i que no té objeccions a pactar amb el populisme de Podem". "M'hauria encantat escoltar a Puig dir que no entregarà l'educació dels xiquets valencians al nacionalisme, però no ha sigut així", ha conclòs.

next