Cantó proposa a Bonig exportar el "model andalús" per a convertir Alacant en "un exemple" de governança

La líder del PPCV, satisfeta després de la trobada amb el líder de Ciutadans, confia que la "col·laboració fructífera" entre tots dos partits s'estenga durant tota la legislatura
6 juny 2019 13:14h
La líder del PPCV, Isabel Bonig, i el de Cs, Toni Cantó, s'han reunit aquest dijous per primera vegada per a donar el tret d'eixida a la comissió que estudiarà els possibles pactes locals entre ambdues formacions. / PABLO GOBERNADO. CIUTADANS

VALÈNCIA. La primera de les reunions entre el líder de Ciutadans, Toni Canto, i la del PPCV, Isabel Bonig, per a decidir els pactes de govern per a la quasi trentena d'alcaldies que podran dirigir s'ha presentat com l'inici d'una "col·laboració fructífera" que tots dos líders esperen que s'estenga durant tota la legislatura. Al centre de les negociacions, que s'iniciaran el dilluns 10 de juny després d'aquesta primera presa de contacte, es troben l'Alcaldia d'Alacant i la Diputació, que Cantó vol convertir en "un exemple" per a la resta d'institucions valencianes de la mateixa manera que "el model andalús ha sigut un exemple per a Espanya".

La fórmula de l'acord PP-Cs amb el suport parlamentari de Vox és per al líder de Ciutadans una oportunitat "d'alçar les estores" de l'Ajuntament d'Alacant –tal com apunta que s'ha fet a la Junta d'Andalucia– malgrat que l'Alcaldia continuaria en mans del PPCV, el mateix partit que ha governat durant la segona meitat de la passada legislatura. 

La representant dels futurs socis de govern de Cantó, allí present junt amb ell, no ha pogut evitar les preguntes de la premsa. Cal alçar les estores en l'Ajuntament d'Alacant que el PPCV va arrebatar al PSPV a meitat de la legislatura passada? Bonig s'ha mostrat taxativa a l'hora d'afirmar que "tot el necessari s'ha denunciat i s'han pres mesures". A més, ha reivindicat l'Ajuntament d'Alacant com "un exemple" i ha deixat un missatge per als seus companys de viatge: "Està bé que els nous partits entren a governar", ja que ahí es veuen els "problemes" i dificultats que poden sorgir exercint la gestió.

En qualsevol cas, les converses entre tots dos partits dretans avancen favorablement, segons han assegurat Bonig i Cantó. Les línies de governança que comparteixen se centren en "baixades i eliminació d'imposts", la lluita contra la corrupció, la defensa de la constitució...". També, com insisteix Cantó, queden vetats els pactes amb els "nacionalistes" de Compromís i els "populistes" d'Unides Podem. 

Bonig, que ha insistit en la importància que tenen els representants locals del partit en la presa de decisió sobre els pactes, es tornarà a reunir amb Cantó dilluns vinent, 10 de juny. La formació taronja haurà de referendar els eventuals pactes en el comité nacional de pactes que coordina les negociacions del partit per a tot l'Estat.

next