Cantó promet una legislatura de "combat": "El tripartit serà nefast per als valencians"

El líder de Ciutadans torna a definir-se com a líder de l'oposició i desqualifica el PP com a "sonats"
16 maig 2019 14:15h
Cantó diu que l'absència de Vox en la Mesa de les Corts és deu a la falta "d'un pacte entre cavallers". / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. El líder i síndic de Ciutadans (Cs) a les Corts, Toni Cantó, ha assenyalat aquest dijous, 16 de maig, que el seu partit serà "molt combatiu des del primer dia d'aquesta legislatura" per a "exercir el lideratge de l'oposició" enfront d'un PP que està "sonat i que diu una cosa i l'endemà, la contrària" i davant un tripartit que és "nefast per als valencians".

Cantó ha assenyalat que està "molt feliç d'haver tornat a casa" i "molt content de poder treballar amb aquest equip", ha dit en referència al grup parlamentari de Ciutadans.

Durant la compareixença d'abans de la Constitució de les Corts per a donar inici a la X Legislatura, Cantó s'ha mostrat "molt segur" de "la tasca d'oposició" que exerciran i que, diu, "necessiten els valencians".

Cantó ha insistit en la "fragmentació" del Parlament, encara que, per altra banda, ha destacat que l'època del bipartidisme "per fortuna s'ha acabat". En aquest sentit, ha assenyalat que encara que el PSOE i el PP "en moltes coses es posen d'acord", ha ressaltat que és "bo" que partits "nous com Cs" i amb "gent que sap el que és obrir una empresa s'ocupen de solucionar els problemes dels valencians".

Així mateix, respecte a l'absència de Vox en la Mesa, ha insistit que està "lleig" perquè, segons ha afirmat, "es pot fer" si "s'haguera arribat a un acord entre cavallers perquè estigueren presents totes les forces polítiques".

En aquest sentit, ha lamentat que Podem els ha "impedit" presentar una dona a la Mesa per a respectar els criteris de paritat. "Podem està dictant ja al tripartit valencià el que ha de fer, no solament quan va impedir-nos que Mamen Peris estiguera en la Mesa, sinó obligant al fet que siguen ells els qui estiguen, malgrat ser els que menys vots tenen", ha lamentat.

"Estàs dictant la política a un tripartit que ja era populista i nacionalista i que ara amb Podem serà un desastre per als valencians", ha postil·lat.

next