Cantó planteja canvis en l'estructura de Ciutadans per a renovar el partit "més enllà dels noms"

El síndic de la formació taronja reconeix que l'eixida de Fernando Giner com a portaveu "s'ha hagut d'anar posposant" però confia que se'l relleve prompte
25 novembre 2019 13:05h
En declaracions als periodistes, Cantó ha considerat necessari "aprendre del que ha passat i treballar junts perquè el partit millore". Per això, ha dit que proposarà canvis en la manera d'estructurar la formació, tant en l'àmbit estatal com en el valencià. Imatge d'arxiu. / ANA ESCOBAR, EFE

VALÈNCIA (EFE). El síndic de Ciutadans a les Corts, Toni Cantó, defensarà en el Consell General del partit del pròxim dissabte canvis i millores en l'estructura de la formació perquè la persona que la lidere després de la dimissió d'Albert Rivera tinga "el millor partit a la seua disposició".

En declaracions als periodistes, Cantó ha considerat necessari "aprendre del que ha passat i treballar junts perquè el partit millore". Per això, ha dit que proposarà canvis en la manera d'estructurar la formació, tant en l'àmbit estatal com en el valencià.

"El que ha d'encarar el partit ha d'anar més enllà també dels noms", ha assegurat el dirigent de Ciutadans, qui advoca per fer autocrítica i desitja que "la persona que capitanege a partir d'ara el vaixell tinga el millor vaixell a la seua disposició"; en cas contrari, ha dit, "continuarem tenint problemes".

Cantó ha manifestat que ningú està còmode amb les batalles internes, però creu que "és el que toca", i entén que "ve un moment complicat" que tensarà el partit. "Els ha passat a tots i nosaltres no podíem ser diferents però crec que és necessari i que és una tensió que ens ajudarà a créixer i de la qual eixirem enfortits a partir del març, quan es duga a terme el congrés extraordinari", ha assegurat.

Altres dimissions o canvis?

Preguntat per si creu que hi ha altres persones que haurien de dimitir en Ciutadans, ha assenyalat que eixes qüestions les plantejarà aquest dissabte, però ha insistit que vol canvis i millores perquè considera que eixa és "la forma responsable i lleial de relacionar-se" amb els seus companys de partit.

"Fer autocrítica, assumir errors, però també assenyalar on estan els dels altres", ha indicat. Preguntat per si ell sent que ha d'assumir alguna responsabilitat, ha dit que del que se sent responsable és "d'haver aconseguit el millor resultat de la història del partit a la Comunitat Valenciana".

Sobre el canvi en el càrrec de portaveu de Ciutadans a la Comunitat Valenciana, que ocupa Fernando Giner, ha manifestat que és això és "irrellevant ara mateix", perquè el partit està "molt per damunt d'això" en aquests moments. "Ara hem d'aprendre dels errors i millorar el partit perquè el pròxim o la pròxima líder tinga el millor partit a la seua disposició per a fer el treball que ha de dur a terme", ha assegurat.

Cantó, però, sí que ha reconegut que el canvi en el càrrec de portaveu autonòmic s'ha hagut d'anar posposant pel fet que el partit s'ha vist "molt tensat": primer, per les eleccions generals de l'abril; després, per les municipals del maig, l'estiu, la repetició de les generals al novembre, i "el que està passant" ara, després de la dimissió de Rivera. No obstant això, creu que ara sí que es podrà dur a terme eixe canvi.

El síndic de Ciutadans, Toni Cantó, ha assenyalat que Rivera va fer un gran exercici de responsabilitat i ha donat "una lliçó" i una eixida al partit, igual que han fet altres dirigents que també han dimitit. A més, ha defensat que Inés Arrimadas és "una dona molt ben valorada en la societat espanyola" i "del milloret que existeix ara mateix al Congrés".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next