Cantó diu que exigirà "mesures" perquè les associacions que protesten contra la sentència "no reben ni un euro" 

El PPCV també ha demanat al president Puig que "deixe de finançar amb milers d'euros les campanyes contra la sentència" de col·lectius com ACPV, Intersindical o Escola Valenciana
14 octubre 2019 13:30h
Cantó ha demanat que es garantisca que no hi haurà indults. / CIUTADANS

VALÈNCIA. (EP, Redacció) El líder de Ciutadans, Toni Cantó, ha denunciat públicament les concentracions en contra de la sentència convocades al País Valencià per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i altres entitats, i ha assegurat que exigirà mesures perquè "aquestes organitzacions no puguen rebre ni un euro dels diners públics", cosa que veu com "una absoluta vergonya".

D'altra banda, ha exigit el compliment "íntegre i sense indults" de la sentència del Tribunal Suprem als independentistes catalans "en igualtat de condicions que la resta de presos".

Cantó ha defensat en declaracions als mitjans a les Corts el seu "màxim respecte a les decisions judicials, com no pot ser d'una altra manera", i ha cridat a "intentar, entre tots, garantir que no hi haja indults".

Ha criticat, per contra, que el president del govern espanyol en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, "s'ha negat en reiterades ocasions" a comprometre's al fet que no els indultarà, per la qual cosa l'ha urgit al fet que es pronuncie "ara que ja hi ha sentència".

També ha rebutjat que els presos independentistes siguen "objecte d'uns privilegis dels quals no pot gaudir cap altre intern", per la qual cosa ha reclamat "que es complisca la sentència íntegra i que la complisquen en igualtat amb la resta dels presos".

En clau valenciana, ha manifestat la seua "tristesa, però no sorpresa", en veure com "des de partits del govern s'està posant en dubte la democràcia espanyola" en parlar "com parlen alguns diputats de Compromís de presos polítics, en posar en dubte la sentència o en dir que s'ha de fer política quan algú es bota la llei".

Enfront d'això, ha posat l'accent que "s'ha de respectar la justícia" i ha denunciat les concentracions en contra de la sentència convocades al País Valencià per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i altres entitats. Cantó ha assegurat que Ciutadans exigirà mesures perquè "aquestes organitzacions no puguen rebre ni un euro dels diners públics", cosa que veu com "una absoluta vergonya".

Per la seua part, el diputat del PPCV Jorge Bellver també ha demanat al president Puig que "deixe de finançar amb milers d'euros de tots els valencians les campanyes contra la sentència" de col·lectius com ACPV, Intersindical o Escola Valenciana.

next