Cantó demana portar Rivera a la Moncloa per a poder complir el seu programa si governa la Generalitat

Ciutadans tanca la campanya des de València amb una crida a la mobilització i a omplir les urnes de "paperetes taronja"
26 abril 2019 22:45h
"Canviarem Espanya i la Comunitat Valenciana", ha dit Cantó. / EFE

VALÈNCIA. La formació Ciutadans ha emprat la seua artilleria final en el darrer míting de campanya electoral d'aquest divendres, un esdeveniment que des dels jardins del Palau de la Música de València ha servit com a colofó a dues setmanes d'activitat política encaminada als pròxims comicis autonòmics i generals d'aquest diumenge. Un míting en què el candidat a la Presidència de la Generalitat Toni Cantó ha demanat el vot tant per a ell com per al candidat a la Moncloa Albert Rivera, ja que, "de no ser ambdós presidents", Cantó ha dit que no podrà fer totes les coses que té pensades i "arreglar d'una vegada per sempre el finançament dels valencians".

"Canviarem Espanya i la Comunitat Valenciana", ha dit Cantó, qui ha començat el seu discurs agraint a "la gent que l'ha animat" durant aquests dies de campanya electoral. "No vos confieu", ha assenyalat poc després als simpatitzants i afiliats a Ciutadans que han assistit al tancament de campanya, per a després animar-los a "mobilitzar-se" i a "convéncer el seu entorn" perquè Albert Rivera siga "president d'Espanya". A continuació, Cantó ha tornat a recordar algunes de les qüestions que han marcat la campanya de la formació taronja, com ara els barracons i el model educatiu o les llistes d'espera en sanitat.

En eixe sentit, el candidat de Ciutadans a la Generalitat ha ressaltat que, si arriba al Consell, estalviarà en duplicitats i "els 750 milions d'euros" que estalvie els destinarà a "educació, sanitat, dependència i a abaixar els imposts". Així mateix, Cantó ha tornat a treure el tema de la llibertat d'elecció de llengua en l'educació. "Mónica Oltra li va posar preu a ser president i Ximo [Puig] va dir que sí", ha destacat Cantó durant el discurs, qui ha continuat: "Li va dir: Ximo, jo et faré president si em dones l'educació dels nostres fills, si em deixes muntar una mini TV3 i si em dones l'economia. I va dir que sí", ha asseverat.

Però abans de començar els parlaments, la mítica We will rock you ha estat la cançó triada per la formació taronja per a donar la benvinguda als candidats de Ciutadans tant al govern estatal com a la Generalitat, Albert Rivera i Toni Cantó. Aquests han entrat junt amb Inés Arrimadas, candidata de Cs al Congrés dels Diputats per Barcelona, i María Muñoz, candidata al Congrés per València. Després de l'entrada dels polítics, la formació ha emés un dels seus espots electorals per als comicis del pròxim diumenge i el periodista d'Espejo Público Albert Castillón ha estat l'encarregat de l'obertura del míting, qui ha dit en una de les seues intervencions: "No em crec que tinguem un 40% d'indecisos, això ho haurà dit [José Félix] Tezanos [president del Centre d'Investigacions Sociològiques]".

Ciutadans ha aprofitat per a reivindicar la seua aposta per l'agricultura valenciana. / DLV

Ciutadans ha traslladat així el seu tancament de campanya a la capital del Túria, amb un míting que ha volgut convertir-se en tota una festa amb la participació de músics, que han amenitzat l'espera de simpatitzants i afiliats, i amb diferents food truck on la formació ha volgut regalar suc de taronja, alhora que ha reivindicat el seu suport als agricultors i al camp valencià, un tema clau en la campanya autonòmica.

Però no només això, la formació taronja ha volgut concloure la campanya per als comicis d'aquest diumenge amb tot un desplegament de mitjans, que han inclòs dues grans pantalles perquè els assistents a l'acte no es perderen res i amb tot un equip de gravació professional. Tot un desplegament que s'ha situat en una ubicació destacada de la ciutat, el jardí del Túria amb el Palau de Música de fons. 

Entre les veus que s'han escoltat en el transcurs del míting de tancament de campanya, María Muñoz, candidata de Ciutadans al Congrés per València, ha expressat el seu orgull per trobar-se en l'acte i ha animat als assistents a "omplir les urnes el pròxim diumenge de color taronja". "Necessitem posar la Comunitat Valenciana en el lloc que es mereix", ha dit Muñoz, qui ha recordat el seu inici en la campanya per Ciutadans, fa tres mesos. 

Durant l'acte de tancament també ha intervingut Edmundo Bal, advocat fitxat per la formació taronja i número quatre en la llista de Cs al Congrés per Madrid, i en l'esdeveniment han estat també presents el líder de la formació a Andalusia, Juan Marín; la candidata a l'alcaldia de Madrid, Begoña Villacís, i el secretari d'organització, José Manuel Villegas.

next