Camps nega la seua implicació en els contractes de la visita del papa perquè la fundació era privada

L'expresident de la Generalitat assegura que es va assabentar del seu càrrec de president d'honor de la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies quan el van imputar
5 juny 2019 12:43h
L'expresident del Consell ha declarat aquest dimecres com a investigat per la causa de la visita del Papa. / EFE 

VALÈNCIA. Camps ha assegurat aquest dimecres que la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies, que va organitzar la visita del papa a València al juliol del 2006 i en el patronat del qual estava representada la Generalitat, era de caràcter privat i que les seues contractacions van ser legals.

Camps ha sigut l'últim dels huit investigats per suposades irregularitats en l'organització d'aquesta trobada que ha declarat davant el jutjat d'instrucció número 5 de València, després de l'exvicepresident Víctor Campos. Segons ha explicat Camps als periodistes a l'eixida del Jutjat, va ser el patronat de la fundació el responsable de tramitar tots els contractes necessaris per a preparar la visita del papa. Per a la Generalitat aquesta fundació sempre va ser de caràcter privat i "cap advocat de la Generalitat ni cap interventor va posar en dubte la gestió d'aquesta", ha explicat.

Preguntat pel motiu pel qual la Generalitat va condonar deutes a la citada fundació, Camps ha respost que no sap si això "és així". En qualsevol cas, "hauria de respondre qui ho va fer", ha agregat. "Sempre hi ha hagut control en l'Administració, excepte ara, que hi ha cert descontrol i es tapa amb aquest tipus de coses", ha subratllat.

Fonts coneixedores tant de la declaració de Camps com de la de Campos han explicat a EFE que el primer ha assegurat que es va assabentar del seu càrrec de president d'honor de la Fundació V Trobada quan va ser imputat en aquesta causa i que les subvencions concedides per part de la Generalitat –al voltant de dos milions d'euros– van seguir els tràmits habitual i van comptar amb l'aprovació del ple del Consell.

Per part seua, Víctor Campos ha posat en relleu la seua participació "tangencial" en els acords del patronat de la fundació i ha insistit que, en qualsevol cas, no va tindre responsabilitats executives, han informat les citades fonts.

"Moralment absolt"

Sobre el seu recent processament per l'Audiència Nacional en una peça separada del cas Gürtel –sobre l'adjudicació a la trama corrupta de diversos expositors de la Generalitat en la fira Fitur del 2009–, Camps ha dit als periodistes que la interlocutòria "no té ni cap ni peus. I miren que he vist actuacions aquests anys", ha destacat.

"No hi ha una sola dada objectiva, cap indicació per part meua. I la directora general –Dora Ibars, aleshores directora general de Promoció Institucional– ha dit que no va haver-hi cap indicació per part meua, que no havia parlat amb mi", ha afirmat Camps.

Així mateix, ha carregat contra el jutge José de la Mata: "Va ser director general en el govern de Zapatero i per a això cal ser una persona molt de la causa de l'esquerra".

En qualsevol cas, ha conclòs Camps, assumeix el seu processament "amb tranquil·litat, paciència i serenitat", perquè creu que "la veritat està per damunt del que s'ha dit" sobre ell.

"Estic moralment absolt des del moment en què no ha succeït res del que es diu; veurem si també ho estic jurídicament, encara que per a alguns periodistes sé que no", ha conclòs en al·lusió a alguns dels presents.

next