La campanya de Nadal generarà 50.200 contractes de treball, la majoria dels quals seran temporals

El transport, la logística i el comerç lideraran les contractacions durant el final de l'any
/
28 octubre 2019 11:13h
Serà, a més a més, el seté any consecutiu que augmenten les contractacions nadalenques. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Randstad preveu que la campanya de Nadal d'enguany genere prop de 50.200 ocupacions per primera vegada en la història al País Valencià. En concret, la previsió de Randstad assenyala 50.190 contractacions en els sectors de transport i logística, hostaleria i comerç durant els mesos de novembre, desembre i gener, la qual cosa suposa un creixement del 4,6% respecte a la xifra obtinguda l'any passat i quatre dècimes per davall de la mitjana estatal. 

Serà, a més, el seté any consecutiu que augmenten les contractacions nadalenques, encara que el creixement que s'experimentarà en la campanya d'enguany, del 5%, és el més moderat del període. Això es deu, segons el director de Randstad Research, Valentín Bote, a l'alentiment de l'hostaleria i, en menor mesura, del comerç.

Aquests dos sectors, juntament amb el transport i la logística, seran els principals impulsors de l'ocupació durant els mesos de novembre, desembre i gener. L'augment del consum en sectors com el comerç i el turisme generaran necessitats puntuals de contractació en les dates nadalenques. Aquestes posicions temporals són, per a Randstad, una gran oportunitat per a incorporar-se al mercat laboral "amb garanties", ja que entre el 20% i el 25% d'aquests contractes es converteixen a indefinits i es poden prorrogar amb la campanya de rebaixes de gener.

Segons les estimacions del grup, transport i logística seran els sectors que més contractes generaran aquest Nadal, perquè aglutinaran el 37,9% de les noves ocupacions. Els segueix l'hostaleria amb el 32,3% dels contractes i el comerç, amb el 29,9%.

L'auge del comerç electrònic també impulsarà l'ocupació entre novembre i gener, ja que a les tradicionals compres nadalenques s'hi sumen dates promocionals com el Black Friday i el Ciber Monday.

next