Música i pirotècnia per a celebrar l'inici del 2020 a la plaça de l'Ajuntament de València

La ciutat acomiada el 2019 amb una festa matinal per als més menuts i les campanades tradicionals de la nit de Cap d'Any
10 desembre 2019 12:38h
El plat fort de la festa tindrà lloc a partir de les 22.30 fins la 1.45, amb unes tres hores de música i ball. / DLV

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València ja prepara la gran festa per a acomiadar el 2019 i donar la benvinguda al 2020. A més, com en l'anterior edició, ho farà per partida doble per a ser la primera ciutat d'Espanya que salude l'any vinent: al migdia, amb una festa infantil i familiar, i a la nit, amb un gran ball amenitzat per un espectacle piromusical. El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha explicat que aquesta festa de Cap d'Any en la plaça de l'Ajuntament de València s'ha consolidat com un "atractiu" per la seua singularitat i originalitat amb la presència de la pirotècnia i la música com a protagonistes indiscutibles. 

La primera part de la festa estarà dedicada al públic infantil i familiar. Aquesta trobada matinal s'iniciarà a les 11.00 i durarà fins les 13.30 hores. El ball i les activitats per a tots els públics prendran la plaça de la mà de la discjòquei Catalina Isis. La música i la pirotècnia, tot per al públic infantil, seran els encarregats del preàmbul de l'autèntica festa de la nit de Cap d'Any. 

El plat fort de la festa tindrà lloc de les 22.30 fins la 1.45, amb unes tres hores de música i ball. Modeloreina, Rafa Star i, de nou, Catalina Isis. Junt amb les melodies que prendran la plaça, la pirotècnica Vulcano serà qui posarà llum i color al cor de la ciutat. Poc abans de la mitjanit sonarà l''última cançó de l'any', que acomiadarà l'any amb uns acords gens desconeguts i que "de segur que sorprendran", segons ha explicat el regidor de Cultura Festival, Pere Fuset. Després de les campanades –i del raïm–, tindrà lloc un espectacle piromusical que il·luminarà la nit per a donar oficialment la benvinguda al 2020.  

La festa comptarà amb un ampli dispositiu policial que s'encarregarà de controlar les entrades i les eixides a la plaça de l'Ajuntament. Aproximadament, sobre les 8 i mitja s'establiran els agents entre els diferents punts per a tancar a la plaça. El públic podrà passar per aquests controls a partir de les 9 de la nit, tot i que l'espectacle començat una hora i mitja després.

En concret, hi haurà cinc entrades del públic, des dels carrers de Sant Vicent Màrtir, Correus, Barques, Marqués de Sotelo i Russafa. Pel que fa a les eixides, es podrà abandonar la plaça pels carrers de la Barcelonina, Cotanda, Correus, Periodista Azzati i Ribera. Fuset ha demanat al públic que, a l'hora d'entrar a la plaça, es realitze pels carrers de Barques i de Correus, que són els menys transitats i on menys aglomeracions es generen. Ha insistit, així mateix, que el públic no espere a última hora per a entrar a la plaça. 

Fuset ha recordat la prohibició d'entrar a la plaça amb botelles de vidre. A més, les 5.000 primeres persones que entren a la plaça seran premiades amb gots reutilitzables. 

El dispositiu de l'Ajuntament també comptarà amb serveis de bombers, ambulàncies, dues unitats de Suport Vital Bàsic. Per dins de la plaça s'habilitaran urinaris químics, alguns dels quals estaran adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. 

Les campanades 2019 a València també seran retransmeses per À Punt amb dos rostres molts coneguts de la cadena pública: Eugeni Alemany i Carolina Ferre. La televisió valenciana també tindrà com a enviada especial a la plaça a Maria Fuster.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next