La calor no abandona el territori i deixa una nit tropical amb mínimes de més de 20 graus a diverses localitats

Les nits tropicals es quadrupliquen al territori valencià en les últimes dècades
25 setembre 2019 11:01h
El litoral ha viscut una nit tropical amb mínimes que en moltes localitats no han baixat de 20 graus. / EFE

VALÈNCIA. Les temperatures mínimes registraran aquest dimecres un ascens lleuger mentre que les màximes baixaran al litoral i es mantindran sense canvis a l'interior després d'arribar aquest dimarts als 35 graus, segons la predicció de l'Aemet. Durant aquesta jornada, les màximes seran de 31 graus a Alacant, mentre que a Castelló i a València no passaran dels 27 graus, segons les mateixes fonts.

Pel que fa al cel, estarà aquest dimecres poc nuvolós, encara que a l'interior nord del territori hi haurà intervals nuvolosos sense descartar algun ruixat aïllat. El vent bufarà de component oest fluix tendint a variable fluix.

Nit tropical a moltes localitats

El litoral ha viscut una nit tropical amb mínimes que en moltes localitats no han baixat de 20 graus. Segons ha informat l'Aemet, amb aquest registre, el 2019 ja hi ha hagut 85 nits tropicals a València; 73, a Alacant, i 77, a Castelló.

No obstant això, de matinada ha estat bufant vent i la humitat relativa era baixa, la qual cosa ha afavorit que la sensació tèrmica no haja sigut tan molesta com altres nits d'estiu.

Més nits tropicals que en altres dècades

En les últimes dècades, el nombre de nits tropicals –aquelles en què la temperatura mínima no descendeix de 20 graus–, en l'observatori de València, quasi s'ha quadruplicat, i en el d'Alacant i Castelló s'ha triplicat.

A més, amb l'augment del nombre de nits tropicals també s'ha expandit el període en què és més probable que aquestes es produïsquen. Així, en l'observatori de València, des del 1938, aquest període s'ha expandit 51 dies.

D'aquesta manera, mentre que fa 80 anys el període més probable en què es registraven nits tropicals a València transcorria entre el 30 de juny i el 12 de setembre, ara s'ha expandit al període entre el 2 de juny i el 5 d'octubre.

next