El calendari electoral i el festiu obliguen a avançar la manifestació del 25 d'Abril

ACPV tria com a lema de la convocatòria que recorrerà els carrers de València el 13 d'abril 'Perquè no torne el passat. Continuem avançant' i crida la ciutadania a votar per a "consolidar els avanços assolits"
20 març 2019 14:04h
Imatge de la manifestació per la Diada del 25 d'Abril a València el 2018. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha fet públic aquest dimecres que celebrarà la Diada del 25 d'Abril amb una manifestació a la ciutat de València el dissabte 13 d'abril. La tria de la data està condicionada per la convocatòria d'eleccions estatals i autonòmiques i les festes de Setmana Santa, que dificulten poder fer la manifestació els dies 20 o 27 d'abril.

ACPV commemora cada any la Diada del 25 d'Abril com "un acte de record de la pèrdua de les nostres institucions i lleis pròpies, i, sobretot, com una afirmació de la voluntat d'autogovern del poble valencià". "En aquest sentit, és una commemoració que mira sobretot al futur i que proposa un projecte de país amb ple autogovern, un finançament just i igualtat lingüística i drets socials", assegura l'entitat en una nota.

Enguany, ACPV ha triat com a lema de la convocatòria 'Perquè no torne el passat. Continuem avançant'. "Els darrers anys hem avançat en la recuperació de drets i hem posat fi a la corrupció i a la persecució de la llengua i la cultura, però ens resta molt de camí per avançar en la direcció del ple autogovern i la igualtat lingüística", argumenten.

L'entitat continua explicant que "en el context actual ACPV no pot deixar de constatar la persistència d'amenaces de retorn a un passat de corrupció, autoritarisme i antivalencianisme, però considera que la majoria de la societat valenciana és conscient dels avanços positius assolits. Ara és el moment, per tant, de consolidar-los i continuar avançant".

Per a ACPV, només serà possible continuar avançant "amb una societat decidida, organitzada i mobilitzada, que sàpiga respondre a les minories extremistes amb serenitat i, alhora, fer un nou pas endavant vers una democràcia plena i madura". Per això, fa una crida a participar en la manifestació del 13 d'abril, a enfortir l'entitat "com a instrument al servei d'aquest nou pas endavant" i a exercir de forma tranquil·la i decidida el dret al vot, "guanyat a base de l'esforç de la generació que va fer possible l'arribada de la democràcia".

next