Cada valencià va llançar vora 11 quilograms d'envasos al contenidor groc l'any 2018

L'any passat es van reciclar al País Valencià 167.755 tones d'envasos domèstics
10 abril 2019 17:53h
L'any 2018 es van instal·lar 738 contenidors grocs i 547 contenidors blaus al País Valencià. / ECOEMBES

VALÈNCIA. L'any 2018 es van reciclar al País Valencià 167.755 tones d'envasos domèstics, un 4,3% més que l'any anterior. A més, cada valencià va separar 10,6 kg d'envasos en el contenidor groc per al seu posterior reciclatge, la qual cosa va suposar un augment del 14% respecte al 2017, per damunt del creixement en l'àmbit estatal. Aquestes són algunes les dades que ha presentat aquest dimecres a València Ecoembes.

D'altra banda, la quantitat d'envasos de paper i cartó que es van separar en les llars valencianes també va experimentar un considerable augment, ja que va créixer un 13% respecte al 2017 –de nou, per sobre de la mitjana estatal–, gràcies al fet que cada ciutadà va separar en el contenidor blau 13,3 kg.

"Aquestes dades reflecteixen que els valencians estan més informats i compromesos, que l'any 2018 van tindre menys dubtes i van sentir menys barreres a l'hora de separar en el contenidor adequat envasos que abans tiraven al fem, permetent així un millor reciclatge", ha indicat el gerent d'Ecoembes al País Valencià, Jordi Pietx. 

Ecoembes destaca que el compromís dels ciutadans valencians amb el reciclatge d'envasos "ha seguit en augment" i que "eixe compromís, junt amb la col·laboració de les administracions locals i les empreses de la regió, és el que ha fet possible que s'hagen pogut reciclar 167.755 tones d'envasos".

Nous contenidors i millores en la recollida

L'any 2018 es van instal·lar 738 nous contenidors grocs i 547 nous contenidors blaus al País Valencià. Amb això, ja hi ha un total de 39.753 contenidors grocs i blaus i el 99% dels valencians tenen accés al reciclatge d'envasos.

Així mateix, es van fer millores en les rutes de recollida i es van posar en marxa iniciatives amb diferents administracions locals, com la jornada duta a terme amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies sobre gestió de residus amb un centenar de municipis participants.

També l'any passat "es va fer un gran esforç perquè el reciclatge s'adaptara als hàbits de consum dels valencians i que aquests pogueren reciclar allà on estigueren". En aquest sentit, Ecoembes va portar la recollida selectiva d'envasos a festivals de música, instal·lacions esportives i aeroports. En total, es van instal·lar més de 2.400 papereres grogues i blaves en esdeveniments i centres públics.

A això se li sumen els més de 1.100 locals del canal Horeca (establiments d'hostaleria i restauració), que ja compten amb recollida selectiva, així com els acords subscrits amb entitats com Hosbec (Associació Empresarial Hotelera de Benidorm i la Costa Blanca), gràcies al qual 72 hotels compten amb més de 840 contenidors per a fer recollida selectiva.

next