'Buñuel en el laberinto de las tortugas', millor pel·lícula d'animació en els Premis del Cinema Europeu

Antonio Banderas s'endú el premi a millor actor europeu per la seua actuació en 'Dolor y gloria', rodada a Paterna
8 desembre 2019 10:54h
El director Salvador Simó ha optat per combinar l'animació amb escenes del documental 'Las Hurdes', filmat per Buñuel.

BARCELONA, VALÈNCIA (ACN, Redacció). Buñuel en el laberinto de las tortugas, del director català Salvador Simó i desenvolupada per la productora valenciana Hampa Studio, s'ha endut el guardó a la millor pel·lícula d'animació dels Premis del Cinema Europeu, lliurats aquest dissabte a Berlín.

El llargmetratge tracta sobre la relació d'amistat entre Luis Buñuel i Ramón Acín i relata el moment en el qual el pintor guanya la loteria i paga el rodatge de Las Hurdes (1933), dirigida per Buñuel. Així, el cineasta retrata una de les regions més pobres i oblidades d'Espanya. 

Simó, director de cintes animades com Tikis y Mikis (2012) o Max Adventures (2011), parteix aquesta vegada del còmic homònim de Fermín Solís. En aquesta obra el director ha optat per combinar l'animació amb escenes del mateix documental filmat per Buñuel.

Antonio Banderas, millor actor europeu

Qui també ha triomfat als Premis del Cinema Europeu ha sigut l'actor Antonio Banderas per la seua interpretació en Dolor y gloria de Pedro Almodóvar, i rodada en bona part a Paterna. La pel·lícula, que partia de nominacions com a millor pel·lícula, millor actor, millor director, millor guió i elecció del públic, s'ha acabat enduent dos dels guardons, el que premia l'actuació d'Antonio Banderas, i al millor director artístic per a Antxon Gómez.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next