Brussel·les admet a tràmit una Iniciativa Ciutadana que vol "una atenció especial" cap a les minories nacionals

Els impulsors de la proposta tenen un any per a buscar el suport d'1 milió de ciutadans en almenys 7 estats membre
30 abril 2019 18:59h
La iniciativa sobre les minories nacionals reclama que la Unió Europea tinga especial atenció amb regions amb "característiques nacionals, ètniques, culturals, religioses o lingüístiques diferents de les regions circumdants". / WIKIMEDIA COMMONS

BRUSSEL·LES. Brussel·les ha admés a tràmit una Iniciativa Ciutadana Europea que exigeix "una atenció especial de la Unió Europea" per a les regions amb minories nacionals.

Després que el Tribunal de Justícia de la Unió Europa invalidara el primer rebuig de la Comissió Europea, aquest dimarts l'executiu europeu ha permés que la proposta puga iniciar la primera fase de recollida de suports. 

Dues proposes per a reduir la contaminació, una que vol apujar el preu dels carburants i una altra que pretén posar fi a l'excepció fiscal als combustibles dels avions, també han sigut validades aquest dimarts. 

Ara, els impulsors de les tres iniciatives tindran un any per a buscar el suport d'1 milió de ciutadans en almenys 7 estats membre si volen que la Comissió Europea analitze la proposta i reaccione al cap de tres mesos. Amb tot, l'executiu de la Unió Europea no té obligació d'impulsar cap proposta encara que aconseguisca els suports necessaris.

La iniciativa sobre les minories nacionals reclama que la Unió Europea tinga especial atenció amb regions amb "característiques nacionals, ètniques, culturals, religioses o lingüístiques diferents de les regions circumdants" i que permeta el seu accés a fons europeus de cohesió per no quedar desfavorides econòmicament respecte a altres regions.

next