Brussel·les investiga Amazon per abusar d'informació "sensible" que rep dels venedors

La Comissió Europea sospita que la plataforma nord-americana fa servir dades dels proveïdors independents, de manera que viola les normes de competència de la UE
17 juliol 2019 13:12h
La CE investiga un possible abús de la posició dominant d'Amazon. / IMATGE D'ARXIU

BRUSSEL·LES. La Comissió Europea (CE) ha obert una investigació a Amazon per a determinar si l'ús que fa d'informació "sensible" de venedors independents és un abús de la seua posició dominant i una conducta anticompetitiva. Després d'una indagació preliminar, la Comissió ha detectat que la companyia nord-americana podria fer servir informació sobre els productes i transaccions de les empreses que utilitzen la seua plataforma per a arribar directament als consumidors, de manera que violaria les normes europees sobre competència. Ara, la CE analitzarà si l'ús agregat d'aquestes dades i el funcionament de la "cistella de la compra" d'Amazon afecta la lliure competència a la Unió Europea.

"El comerç a Internet ha impulsat la competència comercial i ha proporcionat millors preus, però hem de garantir que les grans plataformes en línia no eliminen aquests beneficis amb un comportament anticompetitiu", ha defensat l'eurocomissària de Competència, Margrethe Vestager.

Des de la CE afirmen que estan coordinats amb les autoritats alemanyes, luxemburgueses, austríaques i italianes que també investiguen algunes pràctiques d'Amazon, però asseguren que no es trepitgen amb les seues.

next