Les brises i el vent de llevant faran més suportable l'onada de calor

Les temperatures més altes es registraran als territoris allunyats del mar
26 juny 2019 13:02h
La demarcació de València i el litoral nord i interior sud de la de Castelló estaran aquest divendres en alerta groga per temperatures màximes que podrien arribar als 38 graus. / EFE

VALÈNCIA. Les temperatures al País Valencià aquest divendres i dissabte no seran tan altes com en les zones de la península allunyades del mar, ja que la calor no estarà generada per vent de ponent, sinó que bufarà de brisa o de llevant. 

La demarcació de València i el litoral nord i interior sud de la de Castelló estaran aquest divendres en alerta groga per temperatures màximes que podrien arribar als 38 graus, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Segons l'Aemet, al País Valencià "la calor de divendres i dissabte no estarà generada per vent de ponent" i eixos dies "bufarà de brisa o de llevant". Per això, encara que faça calor, els registres no seran tan alts com en zones de la península allunyades del mar.

De fet, segons les mateixes fonts, la nuvolositat que s'ha registrat a primera hora d'aquest dimecres sobre la demarcació de València i al sud d'Alacant és nuvolositat baixa d'origen marítim. 

També s'espera aquest dimecres la presència de calitja o pols en suspensió, una cosa que, segons l'Aemet, és un "excel·lent marcador quan l'aire prové d'Àfrica".

Segons indica, la calitja no tindrà la concentració d'altres episodis recents d'intrusió d'aire saharià, però, una vegada marxen els núvols, segurament el cel tindrà un aspecte blanquinós a causa del contingut de pols. 

Made with Flourish

València activa el protocol de prevenció

L'Ajuntament de València ha activat el Protocol municipal de comunicació i coordinació per possibles onades de calor a la ciutat durant el 2019, que va ser aprovat a principis de mes. 

Davant la previsió que es produïsca un increment important de les temperatures els pròxims dies, des del Servici de Sanitat i Salut s'insta la ciutadania a adoptar mesures de prevenció per a reduir les possibles afeccions a la salut.

La campanya finalitzarà el 30 de setembre, excepte en el cas que les condicions meteorològiques n'aconsellen la modificació.

Paral·lelament, s'inclou la realització d'accions de difusió de recomanacions i informació d'interés des dels canals d'informació municipal (Twitter, Facebook, web municipal en el bàner 'Efectes de la calor') i el Canal Salut de l'aplicació mòbil de l'Ajuntament de València (en l'apartat 'Avisos', que cal activar des de l'app).

next