Bravo informarà aquest dimarts de la investigació sobre el desfibril·lador dels jutjats de València

Un home va morir d'un infart aquest dijous a la Ciutat de la Justícia tot just abans d'entrar a la sala
21 octubre 2019 14:12h
Els fets van succeir dijous passat, quan un home de 54 anys va morir d'una parada cardiorespiratòria quan havia de ser jutjat per un delicte de tràfic de drogues. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA (EP). La Conselleria de Justícia ha convocat una reunió, per a aquest dimarts a partir de les 09.30 hores, amb l'objectiu de traslladar a tots els agents del sector –Deganat dels jutjats, sindicats, Fiscalia i altres– la informació recaptada fins al moment per la investigació oberta després que dijous passat morira un home a la Ciutat de la Justícia de València i es descobrira que el desfibril·lador tenia un nivell baix de bateria.

En la trobada, a la qual assistirà la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, també es donarà compte de les pròximes accions, segons han avançat a Europa Press fonts d'aquest departament de l'executiu valencià.

Els fets van succeir dijous passat, quan un home de 54 anys va morir d'una parada cardiorespiratòria quan havia de ser jutjat per un delicte de tràfic de drogues. L'acusat va patir una indisposició i el desfibril·lador amb què va ser atés en un primer moment tenia un nivell baix de bateria, la qual cosa va ocasionar que el personal sanitari haguera de continuar reanimant l'home de manera manual.

Divendres, la directora general de Justícia, Bárbara López, va explicar que les bateries del desfibril·lador de la Ciutat de la Justícia de València es van revisar per última vegada el 16 de novembre del 2016 i que el fabricant del dispositiu recomana que es faça cada tres anys.

La Conselleria ha obert una investigació "en profunditat" per a esbrinar per què no van funcionar correctament les bateries d'aquest aparell i, per això, s'han sol·licitat els informes pertinents tant a la gerència de la Ciutat de la Justícia de València com als serveis de manteniment i seguretat de la Conselleria. Aquest dimarts, es comunicarà la informació recaptada fins ara mitjançant les investigacions, així com les mesures que s'implementaran.

next